Kriza Bayerna

Robben predvodi pobunu protiv Kovača, igrači ga miniraju kao Ancelottija

Foto: Reuters/Pixsell
Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
Niko Kovač
06.11.2018.
u 14:25
Ovoga Bayerna više se nitko ne boji. U momčadi nema kohezije ni uživanja u igri - kaže Lothar Matthäus
Pogledaj originalni članak

Iako se činio da je Bayern s četiri uzastopne pobjede nakon reprezentativne stanke izašao iz krize, domaći remi s Freiburgom ponovno je uzburkao strasti u Münchenu. Kritike na račun bivšeg hrvatskog izbornika stižu sa svih strana: od njemačkih medija i stručnjaka, preko supruga igrača pa sve do samih igrača! Kicker, naime, tvrdi da je došlo do pobune protiv Nike Kovača koju predvodi Arjen Robben.

“Robben želi što prije dobiti novog trenera i učinit će sve što treba da se to dogodi, a u toj ideji priključili su mu se Mats Hummels, Thomas Müller i Franck Ribery. Zvijezde bavarskog kluba smatraju da Kovač nije pravi čovjek za vodstvo njihova kluba. Ne radi se tu o privatnim problemima koje imaju s njim, već smatraju da ima premalo iskustva i da još nije izgradio autoritet”, piše Kicker koji u tekstu uspoređuje Kovačevu situaciju s onom koju je prolazio Carlo Ancelotti kojeg su igrači “minirali” i zbog čega je na kraju i otišao.

Idu na noge Borussiji D.

Tu vijest prenijeli su i poljski mediji koji su se nadovezali iz svoje perspektive, odnosno perspektive Roberta Lewandowskog. Tako navode da sjajni napadač nije protiv Kovača, ali da mu se ne sviđa atmosfera u klubu, zbog čega želi otići iz Bayerna.

Na cijelu situaciju osvrnuo se i legendarni Lothar Matthäus:

– Ovoga Bayerna više se nitko ne boji. U momčadi nema kohezije ni uživanja u igri.

Sve ovo događa se pred veliki derbi protiv Borussije koji će se u subotu igrati u Dortmundu. Doduše, Kovačeva momčad ima jednu utakmicu između, u srijedu će u Ligi prvaka ugostiti AEK, ali svi gledaju samo prema srazu s vodećom momčadi Bundeslige. I bit će to težak ispit za Kovača jer igraju protiv momčadi koja ove sezone još uvijek ne zna za poraz, i to u svim natjecanjima, a koja je, među ostalima, razbila Atletico Madrid s 4:0.

Poraz bi značio otkaz

– Utakmica s Borussijom je ključna. Ne bih htio biti u Kovačevoj koži ako izgubi taj susret – dodao je Lothar Matthäus.

I, zaista, izgubi li u subotu, Kovač će najvjerojatnije biti bivši, to je jasno i njemu. Ipak bi sedam bodova zaostatka za Borussijom, koliko bi bilo u slučaju poraza, loša atmosfera u klubu i nezadovoljni navijači bili previše za sve, bez obzira na to što bivši hrvatski izbornik iza sebe u ovom trenutku ima čelnike kluba koji su mu, za sada, dali javnu podršku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DU
Deleted user
14:59 06.11.2018.

Sve su to bivše zvijezde na odlasku. Ali to ne mogu i ne žele ni shvatiti ni prihvatiti pa su im za sve drugi krivi. A sve u stilu: napad je najbolja obrana. Niko će odletiti ni kriv ni dužan...

KA
kajinx
14:59 06.11.2018.

Treba istjerati i Robena i Riberya i stvar rijesena.

LA
lakočemo
14:43 06.11.2018.

jučer bio najbolji na svijetu a danas ga šutiraju.