RAZBILI RUDEŠ

Kad se razljuti, Rijeka je za 1. HNL – Juventus!

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Kad se razljuti, Rijeka je za 1. HNL – Juventus!
02.10.2017.
u 09:48
Rudeš ima simpatičnu navijačku skupinu koja je ipak pokvarila sliku ružnom pjesmom o gradu Rijeci. Inače je taj mali klub sjajan domaćin
Pogledaj originalni članak

Mogli smo im pet komada zabiti, komentirali su Rudešovi navijači nakon prvog poluvremena u Kranjčevićevoj. I bila je petarda na kraju, ali u mreži domaćina. Kad se razljuti, kad je ozbiljna, gladna i pomalo ljutita, Rijeka je za našu ligu i dalje – Juventus.

Filigranske akcije

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Ma milina je gledati te akcije, kako Mišić nađe Gavranovića s više od dvadeset metara ili Vešović posluži Hebera kao za smash na mreži. A trokut akcija Zuta – Bradarić – Heber za treći pogodak bila je iz nogometnih udžbenika sa začinom Filipove pete. Moglo se samo zapljeskati. “Tad smo im baš ušli u srce obrane”, komentirao je Kek.

No, i dečki iz Rudeša pokazali su lijepih stvari dok je Rijeka dopuštala, dobro je kasnije rekao Kek:

– Previše su nam problema zadali u prvom poluvremenu, ali smo se i korektno korigirali, pa je isplivala kvaliteta pojedinca i ekipe. Rezultat vara, iako smo zasluženo dobili, no stoji i da je Sluga bio naš najbolji igrač.

Rijekin je vratar zaista vadio nemoguće u nekoliko navrata, no ni on nije mogao ništa kod izjednačenja. Opet je Rijeka primila gol iz prekida kao i protiv Slavena i Milana, čak i u isti kut. I opet dovoljan poziv na uzbunu nisu bili pritisak i opasne prilike suparnika. Moći će to Kek riješiti u prvenstvenoj pauzi, a potvrdilo se i da je sve rečeno na San Siru bilo apsolutno na mjestu. Mišić je sjajno kreirao oba vodeća pogotka Rijeke (0:1 i 1:2), no između njih su se ugurala i neka dekoncentrirana dodavanja koja Rudeš ipak nije kaznio.

Stadion “Groblje na umoru”

Momčad Inakija Alonsa opet je protiv Rijeke stradala, još i gore nego u prvoj utakmici. A lani su umalo izbacili Riječane u kupu.

– Ovu sam utakmicu doživio jako slično kao i onu našu prvu s prvakom. Pokušali smo pokazati što znamo i što smo naučili od te utakmice na Rujevici, ali vidjeli ste... Primili smo pet golova. U prvom smo dijelu bili dobri, čak bih rekao i malo bolji od Rijeke, ali dotuklo nas je kako smo primili ona tri pogotka u prvih petnaest minuta nastavka. Ništa, moramo dalje raditi i nastaviti rasti. Naša će pauza biti nešto kraća jer u srijedu imamo kup utakmicu – rekao je Alonso kojem vjerojatno nije lako ni bilo gledati jučerašnje vijesti iz njegove zemlje.

Isplatilo se doći u ulicu pjesnika, bilo je baš dinamično i zanimljivo, a došli su i jedni i drugi navijači. Rudeš ima zanimljivu skupinu koja ni kod 1:4 nije stala pjevajući uporno “ajmo Rudeše, nema predaje”. Ipak, dečki su pali na ispitu, povici o “smrdljivom gradu” ne samo da su ružni i sramotni, nego i kažnjivi, a usto i sad već beskrajno dosadni. Inače je Rudeš jako dobar domaćin i organizator, no simpatični kvartovski klub nije vlasnik stadiona koji sad već podsjeća na stihove Kranjčevićeve pjesme Groblje na umoru: “Tiho mrije groblje staro kao baka u dno kuta, na čijoj su suhoj grudi pozaspala djeca mnoga...”. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Django
Django
10:10 02.10.2017.

Čitam ovaj naslov pa se sjetim naslova od prije par dana, kada je i Dinamo zabio pet golova. Sramota je kad sportski novinari umjesto o sportu pišu političke pamflete.

AI
AirMax2
10:15 02.10.2017.

Čuj ovo...Mladen Miletić? Haha opalit ću onako iz mraka i reć da se radi o polusrbinu? Besramno tepanje Rijeci i usporedba s Juventusom nakon pobjede nad ekipom koja je po prvi put u 1. HNL...samo se nadaj Mladene, fasovat će ih Dinamo ;) Što se tiče famoznog ( barem meni ) navijanja Šugava Rijeko, puna si Srba ( hahahaha ) i toga što je to jako zasmetalo novinaru upućujem čitatelje na retoričko pitanje na početku mog ekspozea. Završno, Mladene samo se sjeti šta je tata rekao...ovo ste vidjeli sad i više nikad. P.S. NE BRINI RIJEKO...IMA JOŠ VRBA

DU
Deleted user
11:10 02.10.2017.

meni je zabavno na ovom portalu nimalo se ne osećam da sam na stranom portalu