MARIN ČILIĆ:

Razočaran? Ne, sad sam vrlo ljutit!

Foto: Press Association/Pixsell
Razočaran? Ne, sad sam vrlo ljutit!
23.04.2015.
u 08:13
Hrvat izgubio u Barceloni od tenisača koji je prvi turnir osvojio tek 2015.
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić u Barceloni je isplanirao idealan tjedan, družio se u nedjelju na treningu Barcelone s Ivanom Rakitićem, utorak navečer proveo je na tribini Nou Campa navijajući protiv PSG-a te maštao kako će u završnici tamošnjeg turnira, u subotu ili nedjelju, odmjeriti snage s kraljem zemlje Rafaelom Nadalom ili igrati protiv svog miljenika Keija Nishikorija. Trebao je to biti turnir njegova konačnog povratka...

Meki orah, slomljen zub

Međutim, boravak u Barci prekinut je naprasno, tek što je prespavao noć u kojoj se divio golovima Neymara – s turnira ga je izbacio Victor Estrella?! I to glatko, sa 6:4, 6:4, za svega 80 minuta.

– Nisam presretan kako sam igrao. Štoviše, nisam čak ni razočaran, već sam ljutit na samog sebe! – kazao je Čilić nakon meča. Izgubio je od tenisača o kojem bi se mogao napraviti film, Dominikanca koji je prvi turnir na Touru osvojio tek 2015. godine, a već mu je 34! Znači, najstariji koji je dosad osvojio ATP turnir. Štoviše, taj je 59. tenisač svijeta pobijedio samo u jednom meču na posljednjih pet turnira! Dakle, nije toliko tvrd orah na kojem bi osvajač US Opena trebao polomiti zube.

– Trebat će mi još mečeva da bih se vratio na stari put. Tražio sam od samog sebe da igram bolje. Ovakvi mi se dani, u kojima moja igra nije na nivou na kojem bih želio da bude, ne bi smjeli događati prečesto – samokritičan je prvi hrvatski reket. Međugorcu koji je često sam sebi najgori neprijatelj s obzirom na to da mu samopouzdanje treba "napumpati", što je savršeno lani učinio Goran Ivanišević, poraz od vremešnog Dominikanca neće biti od pomoći u toj borbi sa samim sobom.

Stradali Mayer i Tsonga

Ozljede vrhunskih sportaša gadna su stvar, vremena za oporavak nema. Propustio je Australian Open i Davisov kup, vratio se prošli mjesec na Tour u Indian Wellsu, a tek pobijedio u dva meča (Mayer, Tsonga) na posljednja tri turnira. Slabo. Za ulazak među pet najboljih tenisača svijeta, što je cilj našeg heroja, ovo nije pravi put...

>> Nastavlja se Čilićeva loša forma, ovaj put pobijedio ga je Estrella

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VR
Vojislav_Radakovic
22:38 30.04.2015.

Najstariji igrac koji je osvojio ATP turnir je Jimmy Connors (37), a iza njega je Ivo Karlovic (35).