VELIKO POJAČANJE

Pregovori su uspjeli, jedan od najboljih igrača svijeta pristao igrati za Hrvatsku!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pregovori su uspjeli, jedan od najboljih igrača svijeta pristao igrati za Hrvatsku!
23.03.2021.
u 22:29
Nažalost, ovo ne znači da će imati priliku zaigrati za Hrvatsku već u Tokiju.
Pogledaj originalni članak

Rus Konstantin Harkov (24) postat će hrvatski vaterpolski reprezentativac, doznaje 24sata. Najbolji strijelac i igrač momčadi koja Hrvatskoj umalo "oduzela" Olimpijske igre u Tokiju "mijenja kapicu". Rezultat je to pregovora koji traju oko godinu i pol dana.

Nažalost, ovo ne znači da će Harkov zaigrati za Hrvatsku već u Tokiju. Razlog su, dakako, pravila i procedure. U onim vaterpolskim piše da igrač može nastupiti za drugu reprezentaciju kada prođe točno 365 dana od zadnje reprezentativne utakmice koju je odigrao.

Nije to, dakako, jedini uvjet jer, primjerice, igrač mora živjeti u državi koju želi predstavljati barem godinu dana, a što Harkov koji je u zagrebačkoj Mladosti već treću godinu ispunjava. Stoga, za Hrvatsku će pravo nastupa steći od 22. veljače 2022. godine.

Drugim riječima, konkurirat će za Svjetsko prvenstvu u Japanu u svibnju te Europsko prvenstvo u Splitu tri mjeseca kasnije, navodi 24sata.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
roland
16:37 24.03.2021.

U rukometu bi trebali kupiti jednog vrhunskog vratara i jednog pucača! U košarci jednog playa. Ako želimo neđto napraviti, ako ne budemo kupili, sve manje i manje će nas biti na velikim natjecanjima, a medalje u rukometu i košarci nećemo osvojiti.