Komentar Hrvoja Delača

Predbacuju mu da je slučajni pobjednik, a od Line bi i naši političari morali puno učiti

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Lino Červar
Foto: Reuters/Pixsell
Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Hrvatska rukometna reprezentacija - slavlje
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Hrvatska - Njemačka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Hrvatska - Njemačka
20.01.2020.
u 07:00
Možemo ga voljeti ili ne voljeti, može nam se sviđati ili ne sviđati njegova retorika, ali omalovažavati njegove rezultate i zasluge za to što smo jedina rukometna nacija koja ima rezultatsku konstantu pripada rubrici ''vjerovali ili ne''
Pogledaj originalni članak

Kakva je to subota navečer bila! Hrvatski rukometaši po tko zna koji put prikovali su naciju (sve koji nisu bili u Beču na utakmici) uz televizijske ekrane i priredili nam još jednu spektakularnu rukometnu utakmicu u kojoj su ostavili srce na parketu i iz koje su izašli kao pobjednici.

Mobiteli su se užarili nakon susreta, svi su poželjeli komentirati kako su naši rukometni majstori dva kola prije kraja izborili polufinale Europskoga prvenstva. I ja sam u velikoj euforiji počeo čitati sve portale, komentare ispod tekstova i uživati gledajući kako smo opet, barem nakratko, svi složni.

Ludnica u Beču

Međutim, jedna stvar upala mi je u oko i natjerala na reakciju, zbog čega i pišem ovu kolumnu. Naime, vidio sam da se mnogo polemike razvilo oko posljednje minute odmora tijekom koje je izbornik Lino Červar pitao igrače hoće li igrati 7 na 6, što su igrači odbili.

Izbornik ih je poslušao, a vidjeli smo – završilo je sretno za nas. No, pojedinci su to iskoristili za još jednu paljbu na čovjeka pod čijim je vodstvom Hrvatska deset puta igrala u polufinalima velikih natjecanja, a čak šest puta osvojila medalju. Među njima i dva velika zlata!

Iako olimpijski pobjednik i svjetski prvak ne treba odvjetnika, ovaj put želio sam ponešto reći o tome. U državi u kojoj, nažalost, štošta ne valja, udarati po čovjeku koji nas je toliko puta na najbolji mogući način promovirao u svijetu zaista je apsurdno!

Možemo ga voljeti ili ne voljeti, može nam se sviđati ili ne sviđati njegova retorika, ali omalovažavati njegove rezultate i zasluge za to što smo jedina rukometna nacija koja ima rezultatsku konstantu pripada rubrici ''vjerovali ili ne''.

I sve bi to bilo možda i probavljivo da se događa prvi put, ali kad je Lino Červar u pitanju, iz nekog razloga to ga prati cijelu karijeru.

U trenucima kad smo bili na samome vrhu, kad smo bili svjetski i olimpijski prvaci, mogle su se čuti priče da mu savjetnici vode momčad, poslije da to čine iskusniji igrači. Bilo je priča o njegovim minutama odmora, posljednjih godina i o tome da ga je vrijeme pregazilo. Eto, kao da je sve što je napravio bilo – slučajno.

Čak i da su točne priče da su mu drugi vodili momčad, treba mu odati priznanje da se okružio kvalitetnim i sposobnim ljudima. Naši političari, nažalost, to ne znaju napraviti. To što sluša savjete igrača koji su, usput budi rečeno, svjetske klase, također je za svaku pohvalu. Vjerojatno i Messi koji put nešto savjetuje Guardioli, Enriqueu ili Valverdeu, zar ne?

U konačnici, ako je sve što je postigao u karijeri napravio samo uz pomoć sreće, nadam se da će se kandidirati za premijera. Možda bi nas tada (slučajno, je l’) izvukao iz ove surove stvarnosti i svrstao među najrazvijenije države u Europi.

Dok se takvo što ne dogodi, ja se kao sportski fanatik i rukometni laik u svijetu mnogobrojnih vrhunskih stručnjaka nadam da će ga ta sreća i dalje pratiti u njegovu sportskom radu. I da ćemo na temelju toga ponovno uživati u velikim rezultatima i njegovim fantastičnim ostvarenjima.

Za kraj mogu reći: Gospodine Lino, hvala vam na svim “slučajnim” uspjesima s hrvatskom reprezentacijom i na svim tim “slučajnim” radostima koje ste nam priuštili u posljednja dva desetljeća.

A, hvala Bogu, bilo ih je. I nadam se da će ih i na ovom EP-u, na kojem je Hrvatska zasad stopostotna, biti još.

>>> Pogledajte kako su hrvatski navijači proslavili pobjedu nad Njemačkom

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

PI
pipnicar
07:42 20.01.2020.

Znamo koliko su mediji 'hrvatski' a koliko Lino. To sve govori. Da je smrkavac Boris Lino, Thompson bi vec nekoliko puta pjevao u Areni.

KA
kaptol
08:21 20.01.2020.

Kakvi ste vi novinari vama nikad nista nepase ujek ste protiv .Najbolje bi bilo da i nepisete ovakve gluposti ako vec nemate nesto pametnije.Ostavite gospodina Cervara da sa svojim deckima radi svoj poso nemojte uvjek pametnjarit

DU
Deleted user
07:46 20.01.2020.

Gdje je nestala Kolinda? Nije valjda da više ne navija za Hrvatsku?