KVALIFIKACIJE ZA EHF EURO

Pred 'kraljicama šoka' novi je izazov: Slijedi im - Češka

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Pred 'kraljicama šoka' novi je izazov: Slijedi im - Češka
09.10.2021.
u 15:00
Čehinje su izgubile od Francuske s 38:22. To je njihov najteži poraz u povijesti europskih kvalifikacija. Njihova najbolja igračica Marketa Jerabkova imala je loš dan s 3 pogotka iz 11 udaraca
Pogledaj originalni članak

Pred hrvatskom ženskom seniorskom reprezentacijom  je važan susret protiv Češke. Pobjeda briše neuspjeh iz Rijeke, poraz  stavlja u vrlo tešku situaciju u nastavku kvalifikacija za EHF EURO 2022. godine koje zajednički organiziraju Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Hrvatska još nikada do Rijeke, kad se igralo po sustavu skupina, nije izgubila prvi susret kvalifikacija za europska prvenstva,  a protiv Čehinja mogu popraviti statistiku. I Češka je u prvom kolu doživjela poraz pa će u Zlinu 10. listopada u 17:20 sati, imati jedini susret u kojem su obje reprezentacije poražene na startu natjecanja.

Čehinje su izgubile od Francuske s 38:22. To je njihov najteži poraz u povijesti europskih kvalifikacija. Njihova najbolja igračica Marketa Jerabkova imala je loš dan s 3 pogotka iz 11 udaraca.

Do sada je Češka bia na sedam europskih prvenstava. Najbolji rezultati su joj oni s prva dva nastupa 1994. i 2002. godine kad je bila osma. Na posljednjoj europskoj smotri 2020. godine, kad je Hrvatska osvojila broncu, Češka je bila pretposljednja unatoč nekoliko svjetski vrijednih igračica u svojim redovima. 

Marketa jerabkova je u europskom prevku Kristiansandu Vipers zajedno s našom Anom Debelić. U istom klubu je Jana Knedlikova. U njemačkom HSG Blombergu je Kamila Kordovska (3/6 realizacija protiv Francuske). Vratarka Petra Kudlačkova je u francuskom Dijonu (10 obrana u prvom susretu). Veronika Mala u SG BBM Bietigheimu...

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
21:37 09.10.2021.

A Camila igra?