PRED IZDISAJ...

Posljednje riječi Draženova oca: Obratio se najdražoj osobi svoga života

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Posljednje riječi Draženova oca: Obratio se najdražoj osobi svoga života
28.04.2021.
u 09:15
Nažalost, noćas u četiri sata je preminuo. Liječnici su poduzeli sve što su mogli, ali tijelo se gasilo... Plakali su i u bolnici što me posebno ganulo. Nije se mučio, otišao je onako kako je i živio, skromno poput Dražena
Pogledaj originalni članak

Nakon duge i teške bolesti, u 94. godini, u Zagrebu je preminuo Jole Petrović, otac Dražena i Aleksandra Petrovića.

- Od Uskrsa je bio jako loše i shvatila sam da ide prema kraju. U četvrtak je završio u polukomi, za vikend smo ga okupali, obrijali, davali mu jesti, održavali na životu - ispričala je njegova supruga Biserka za Slobodnu Dalmaciju. 

- U subotu mi se posljednji put obratio, rekao mi je: "Bila", tako me od milja zvao, baš kao i pokojni djed - prisjetila se. 

- Kad sam vidjela koliko se muči jučer ujutro nazvala sam Hitnu. Nisam ga htjela poslati u bolnicu, ali su mi rekli da još postoji tračak nade, pa sam ipak pristala, jer u kući nije mogao primiti kisik. Nije imao koronu, nego urinoinfekciju koja je izazvala veliku temperaturu. Nažalost, noćas u četiri sata je preminuo. Liječnici su poduzeli sve što su mogli, ali tijelo se gasilo... Plakali su i u bolnici što me posebno ganulo. Nije se mučio, otišao je mirno, baš onako kako je i živio, skromno poput Dražena.

 

Jole Petrović rođen je u Trebinju, a posao policijskog službenika odveo ga je u Šibenik gdje je i upoznao Biserku s kojom se oženio i dobio dva sina. Biserka i Jole živjeli su u skladnom braku čijih 60 godina trajanja su proslavili u srpnju 2019. godine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.