NBA doigravanje

Phil Jackson oprostio se prvom "metlom" u karijeri

Foto: AFP
Phil Jackson oprostio se prvom "metlom" u karijeri
09.05.2011.
u 08:57
Aktualni dvostruki prvaci NBA lige Los Angeles Lakersi ispali su u polufinalu Zapadne konferencije porazom i u četvrtoj utakmici od Dallas Mavericksa 122:86
Pogledaj originalni članak

Jedan od najvećih, a vjerojatno i najveći trener u povijesti lige, Phil Jackson, završava  karijeru onako kako dosad nikad nije završio seriju u doigravanju - "pometen".

Lakerse je u četvrtoj utakmici uništio fenomenalni Jason Terry (32 koša) koji je ubacio devet trica i izjednačio rekord doigravanja NBA lige. Terry je za tri poena šutirao nevjerojatnih 9 od 10! Cijela momčad ubacila je 20 trica, što je također izjednačenje rekorda doigravanja), a odličan je bio i Peja Stojaković koji je gađao 6 od 6.

Kod Jacksonove momčadi nisu toliko do izražaja došli strijelci (Bryant 17 koševa), koliko isključeni igrači. Zbog namjernih i opasnih prekršaja u samo 45 sekunda razmaka isključeni su Lamar Odom i Andrew Bynum.

Zanimljivo, klupa Dallasa zabila je jednako koševa kao cijela momčad Lakersa - 86!

Na Istoku je vodeća momčad nakon osnovnog dijela sezone, Chicago Bullsi, izgubila u četvrtoj utakmici serije, na parketu Atlanta Hawksa 88:100 (2-2 u seriji). Ni ovaj put Hawksi nisu imali odgovor na Derricka Rosea (34 koša, 10 asistencija), no imali su Josha Smitha. Visoko krilo Atlante gotovo je ostvario triple-double sa 23 koša, 16 skokova i osam asistencija.

Roseov učinak ipak treba uzeti s malom rezervom, jer je za 34 koša potrošio čak 32 lopte! Pogodivši samo 12 puta od tolikog broja pokušaja.

Sljedeća utakmica igra se u noći s utorka na srijedu (2 sata po našem vremenu).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.