PROBLEMI ZA DINAMO

Petković i Gvardiol se oporavljaju, ostaje samo pitanje njihove forme

02.04.2021.
u 15:50
U reprezentacijama su najviše igrali Ivanušec i Livaković (270 minuta), Stojanović (241) i Ristovski (238)
Pogledaj originalni članak

Dinamov trener Damir Krznar prvi se put, otkako je stalni trener prve momčadi susreo s činjenicom da je morao reprezentativnu stanku odraditi s krnjom momčadi. Polovica igrača bila mu je po raznim reprezentacijama, a neki uglavnom kod liječnika i fizioterapeuta. I ti su puno veća briga od reprezentativaca jer će se igrači raznih nacionalnih momčadi oporaviti, odmoriti i biti spremni za dalje, možda ne za subotu i Šibenik, ali bit će u redu do Villarreala.

Najveći su problem Bruno Petković i Joško Gvardiol, njih su dvojica propustila odlazak u reprezentacije zbog ozljeda i još nisu u pravom treningu. Vidjelo se koliko je Petković nedostajao našoj A reprezentaciji koja se mučila protiv Slovenije, Cipra i Malte, a ne oporavi li se, jako će nedostajati i Dinamu. Kod njega je situacija najteža, ozljeda ramena je ozbiljna, kod takvih se ozljeda nerijetko mora na operaciju. A operativni zahvat Petkoviću bi značio kraj sezone, ne bi bio spreman ni za Europsko prvenstvo, a u Dinamu bi to stvorilo puno muke. I to ne samo za dvije utakmice s Villarrealom nego i za domaće prvenstvo koje je jako napeto, u kojem Osijek ozbiljno prijeti.

Stoga, u Dinamu su napravili sve da ga osposobe i zasad to ide jako dobro. Problem bi se potpuno riješio samo operacijom, ali zasad i ovako oporavak ide jako dobro, a ni sam Petković u ovom trenutku nije za operativni zahvat. Sada sve izgleda optimistično, Petković bi zdravstveno trebao biti spreman već za prvu utakmicu s Villarrealom, samo je pitanje u kakvoj je formi i fizičkom stanju s obzirom na stanku.

Gvardiol posljednjih dana trenira, još ne s momčadi, već jača muskulaturu, pogotovu desne noge na kojoj je stradao kvadriceps, i puni pluća. Ovih dana trebao bi početi raditi i s momčadi, ali to znači da sigurno neće igrati protiv Šibenika, ali bi možda mogao protiv Villarreala iako je i kod njega pitanje koliko je u ovom trenutku spreman.

Krznaru je Šibenik trenutačno veći problem od Villarreala. Jučer su mu tek počeli ‘kapati’ reprezentativci, neki od njih su skupili u tim reprezentativnim akcijama popriličnu minutažu, igrali tri utakmice u sedam dana i pitanje je u kakvom će se fizičkom stanju vratiti, hoće li sa sobom donijeti i kakvu ozljedu.

Najveću minutažu imali su A reprezentaciji Dominik Livaković, koji je odradio svih 270 minuta za našu A reprezentaciju. No, on nije upitan, fizički vratar ipak manje trpi. Svih 270 minuta odigrao je i Luka Ivanušec, bio je naš ponajbolji igrač na Euru U21, s tom reprezentacijom izborio je četvrtfinale, pa barem dolazi ozaren iako zacijelo i umoran i psihički prazan. Bartol Franjić na tom je Euru odigrao 240 minuta, imao je problema s leđima, ali je stisnuo zube i igrao. Problema s ozljedom u mladoj vrsti imao je i Lovro Majer, zato je desetak Dinama u tri utakmice na Euru upisala samo 81 minutu u tri utakmice.

Veliku minutažu imao je Petar Stojanović kod Matjaža Keka, nakon pobjede nad Hrvatskom, igrao je i u porazima od Rusije i Cipra, odigrao je 241 minutu. Samo tri minute manje od Stojanovića odigrao je drugi (ili prvi) desni bek Dinama, Stefan Ristovski. On je za Sjevernu Makedoniju odigrao 238 minuta, ali dolazi jako sretan jer su Makedonci u gostima pobijedili veliku Njemačku. U toj pobjedi veliki doprinos dao je i kapetan Dinama Arijan Ademi, asistirao je za pobjedu u Duisburgu, odigrao odličnu utakmicu, ali se u tri susreta malo manje potrošio odigravši 126 minuta.

Još su igrali Mario Gavranović za Švicarsku, u tri susreta upisao je 96 minuta, najviše u prijateljskom susretu, dok je Lirim Kastrati za Kosovo igrao samo 23 minute u prijateljskoj utakmici.

Koliko god tko od njih igrao, iza njih su i brojna putovanja, trošenja, pa i emocionalna pražnjenja i pitanje je tko će od njih biti sposoban za put u Šibenik i susret s neugodnim suparnikom koji je pritom sad postao i nepoznanica jer u reprezentativnoj pauzi promijenili su trenera, tko zna što će Escobar smisliti drukčije od smijenjenog Rendulića. I zbog svega toga Šibenik je prva misao Damira Krznara, do četvrtka i Villarreala ima vremena posložiti puno jače figure, za sutra baš i nema puno izbora.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.