tri dana do Superkupa

Panadić: Petković sudjeluje u igri, Drmić zabija, a svjetski majstor Čačić će iskoristiti obojicu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Derbi Dinama i Hajduka u zadnjem kolu HNL-a
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Lendava: Prijateljska utakmica, GNK Dinamo - Spartak Trnava
06.07.2022.
u 07:00
- Njih su dvojica vrhunski igrači i dat će puno Dinamu, bez obzira na to budu li igrali zajedno, a oni to mogu, ili će se mijenjati u vrhu napada - kaže Andrej Panadić
Pogledaj originalni članak

Još samo pokoji trening ostao je trenerima Dinama i Hajduka do njihova međusobnog sraza u Superkupu, Ante Čačić i Valdas Dambrauskas još malo mogu "popeglati" svoje momčadi, odlučiti se za igrače s kojima će otvoriti sezonu. Tako ćemo prvo na djelu vidjeti adute Dinama i Hajduka, a onda sljedećeg vikenda kreću svi u novo prvenstvo. Zasad je teško predvidjeti hoće li ovo prvenstvo biti uzbudljivo i neizvjesno kakvo je bilo prošlo, kada je Dinamo osigurao naslov prvaka tek dva kola prije kraja.

Dinamo sve radi vrhunski

Većina pratitelja naše lige drži da će Dinamo i Hajduk ponovno biti favoriti u novoj sezoni, no kako na početak nove sezone gleda Andrej Panadić, nekadašnji igrač Dinama, reprezentativac, a poslije i trener?

– Svemu što se dogodilo u Dinamu ne treba se nimalo čuditi, nije to ništa novo, ništa što se nije događalo zadnjih deset ili 15 godina. U Dinamu je sve isto, oni sve savršeno odrade, nekoga prodaju kvalitetno, a onda dovedu kvalitetne nove igrače. Dinamo je ovog ljeta radio kao i dosad, ima savršeno skautiranje, kod njih prodaja i sve ima svoj uobičajeni tijek. Hajduk je tu, prošle godine se jako dignuo s novim ljudima u klubu, s novim igračima, ali ne bih ja isključio ni Osijek i Rijeku iako je Rijeka izgubila neke igrače, ali je sad i dovela iskusne igrače, pogotovu za obranu. I dalje će biti zanimljivo prvenstvo, sve četiri momčadi su u ozbiljnoj igri, ali Dinamo je i dalje prvi favorit, opet je jako moćan kao što je bio i prije – kaže nam Andrej Panadić.

Dinamo i Hajduk otvaraju sezonu Superkupom, kakvu utakmicu očekujete u subotu (20 sati u Maksimiru)?

– Bit će zanimljivo jer, gledajući pripremne utakmice, Dinamo je puno bolje prolazio, Hajduk nije bio te sreće, očekivao sam da će biti bolji na pripremama, ali to ništa ne znači, treneri na pripremama imaju priliku isprobavati, kombinirati. Pripremne utakmice ne daju pravu sliku mogućnosti, držim da je Hajduk i dalje kvalitetan i dalje i da će u subotu biti vrlo zanimljivo.

Koliko je važna ta utakmica za međusobni prestiž i za dobar start u sezonu?

– Mislim da je Luka Modrić rekao kako je njemu svaka utakmica za reprezentaciju važna, tako je i meni, dok sam bio igrač svaka utakmica bila važna, u svakoj sam se želio dokazati. Stoga je i ova subotnja utakmica bitna, jer svaka utakmica je tu radi nekog razloga.

Koliko će trener čuvati momčadi ili dio igrača jer nakon toga kreće i prvenstvo, a ubrzo Dinamu i Europa, ili će ipak u derbi krenuti s najjačim snagama?

– Ne treba čuvati nitko od njih, imaju dovoljno vremena do sljedeće utakmice, sad samo treba čuvati igrača koji ima nekakve tegobe. Ovdje se radi o pokalu koji dižeš, i to je lijepa nagrada. Ali, ne bih rekao da je ta utakmica posebno važna za nekakvo samopouzdanje jer je prvenstvo jako dugo, sve četiri momčadi su jake, sve su napravile dobre poslove s kadrom u zadnje vrijeme.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Lendava: Prijateljska utakmica, GNK Dinamo - Spartak Trnava

Dinamo je doveo Drmića, a ima i Petkovića, mislite li da će ih pokušati obojicu staviti zajedno ili bi to bilo preriskantno s obzirom na to da su tek pokoju minutu na pripremama odigrali zajedno, a Čačić Petkovića ionako vidi kao središnjeg napadača?

– Čačić je svjetski majstor i on će iskoristiti obojicu, a najmanje je važno hoće li igrati skupa ili ne. Dinamo je ozbiljan klub, a bit će barem 20 utakmica za svakoga od njih ako i ne budu igrali istovremeno. A zašto ne bi mogli igrati i skupa? Samo treba to malo taktički posložiti, Petković više sudjeluje u igri, odlazi po loptu, Drmić više zabija, ali sve to nije važno. Kao što nije važno što je Petko zabio samo pet golova, ako donosi puno toga momčadi. Volim nogomet koji Petković igra, gledao sam dvije utakmice na pripremama, pa opet je pokazao kakav je majstor. Drmić je bio reprezentativac, ima odlične stvari i može Dinamu samo koristiti. Nebitno je jesu li skupa ili igra jedan, jer će obojica pomoći. Lijepo je treneru pogledati klupu i vidjeti da tamo imaš pravog igrača. I zbog toga je Dinamo najjači – kaže Panadić.

Svi igrači žele igrati

Da morate birati jednoga od njih, kome biste dali prednost u subotu?

– Koga god bih stavio, ne bih pogriješio. Samo to u momčadi mora biti savršeno odrađeno u komunikaciji s igračima jer svi bi oni stalno igrali. No, svi će oni imati svoje minute, vjerujem uspješne – kaže Panadić te je za zaključak dodao:

– Nemojmo gledati samo Dinamo i Hajduk, Osijek i Rijeka i dalje će biti u vrhu i s njima treba biti oprezan. I svaka će utakmica u ovoj sezoni biti jako važna.

Nadajmo se da će biti odličnog nogometa kao u prošloj sezoni, a da će već subotnjim srazom Dinamo i Hajduk ponuditi dobar nogomet.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

RE
RedTree
13:55 06.07.2022.

Pa jel sudac mogao malo dalje od Zagrebačke županije, pa lik je manje od 40 km od Zagreba, kao da Hajduku sudi sudac iz Sinja. Ima iz Slavonije, Istre, Kvarnera, Like sudaca.

Avatar southman
southman
08:29 06.07.2022.

Znači nakon što je Petko otišao u Barcu za centarfora sada će za njim i Čačić za trenera ??

Avatar Idler
Idler
08:47 06.07.2022.

...svjetski majstor ??? Ja bi prej rekel kak Panadić cilja neku funkciju vu klubu !