ZA SVE UZRASTE

Ovom će slavonskom gradiću 'kapnuti' 25 milijuna kuna, evo za što

Foto: pixsell
Ovom će slavonskom gradiću 'kapnuti' 25 milijuna kuna, evo za što
21.04.2021.
u 18:49
"Čim se otvore prvi javni pozivi iz EU fondova projekt izgradnje Društveno-teniskog centra bit će apliciran na njih," poručio je gradonačelnik Mandarić
Pogledaj originalni članak

U radnom posjetu Đakovu boravio je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak koji se u Maloj gradskoj vijećnici sastao s gradonačelnikom Marinom Mandarćem s kojim je potom obišao neke od sportskih terena na području grada.

Gradonačelnik Mandarić pritom je državnom tajniku Družaku predočio spremne projekte za nova ulaganja u sportsku infrastrukturu na području grada Đakova, a među kojima je i Društveno-teniski centar koji bi se gradio na prostoru Teniskog kluba Đakovo, a vrijedan je oko 25 milijuna kuna.

Predsjednik Teniskog kluba Đakovo Mišo Mesić video-prezentacijom dodato je Družaku predočio projekt izgradnje Društveno-teniskog centra za koji je dokumentacija spremna, ishođena je građevinska dozvola, kao riješen je i izvedbeni projekt.

"Čim se otvore prvi javni pozivi iz EU fondova projekt izgradnje Društveno-teniskog centra bit će apliciran na njih," poručio je gradonačelnik Mandarić.

"Iznimno smo sretni što se diljem "Lijepe naše" ulaže u sportsku infrastrukturu s obzirom na važnost tjelesne aktivnosti, te je takvo ulaganje važno za osiguravanje uvjeta vrhunskim sportašima, ali i svim rekreativcima za bavljenje sportom,," rekao je državni tajnik Družak.

Dodao je kako je Ministarstvo turizma i sporta putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina sufinanciralo u Đakovu izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom na stadionu Đakovo. Projekt je to vrijedan 1,3 milijun kuna, a za koji je i Središnji ured za sport odobrio 484.500 kuna.

Družak je u Đakovu obišao i teren Odbojkaškog kluba Đakovo u sklopu Gradskih bazena gdje je s domaćinima razgovarao o mogućnostima izgradnje novih terena za odbojku na pijesku za što se priprema projekt koji će biti prijavljen resornom ministarstvu za sufinanciranje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
Stipan
19:21 21.04.2021.

Jako lijepo da se gradi a još bolje bi bilo da se obnovi uništeno i opljačkano . Đakovčanka i druga poduzeća gdje se proizvodi i ljudi zapošljavaju pa će imati i više volje za sport . Prioritet treba biti ulaganje u radna mjesta i dovesti strane ulagače ali najprije istrijebiti korupciju i katastrofalnu birokraciju. Treba nastaviti i poslije izbora a ne samo sad.