Tatum i LaVine

Ovo se rijetko viđa: Dva NBA igrača u istoj večeri ubacila 50 ili više koševa

Foto: Paul Rutherford/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Ovo se rijetko viđa: Dva NBA igrača u istoj večeri ubacila 50 ili više koševa
10.04.2021.
u 16:34
– Više bih volio da sam postigao 50 u pobjedi nego u porazu i to je “prezasoljeni” dio te priče. No ipak sam sretan što sam u tome uspio.
Pogledaj originalni članak

Rijetke su NBA noći u kojima dvojica igrača ubace 50 ili više koševa, a baš to dogodilo se u noći s petka na subotu. Na radost navijača Boston Celticsa i Chicago Bullsa, ali i na radost onih koji “posjeduju” tu dvojicu igrača u svojoj momčadi u sve raširenijoj igri menadžera “fantasy”.



Osim što je pridonio pobjedi Celticsa, posebna vrijednost ova 53 koša koja je zabio Jayson Tatum jest u tome što je s tim učinkom ušao u povijesne knjige “Kelta”. Naime, 23-godišnji Tatum postao je najmlađi igrač bostonskog kluba koji je zabio 50 ili više koševa te je tako, s vrha te liste, pogurao legendarnog Larryja Birda, kojemu je to pošlo za rukom kada je imao 26. A Bird je, ujedno, bio i posljednji igrač ovog slavnog kluba koji je zabio 53 ili više koševa.

Treba reći da je Tatumu u ovoj prilici na ruku išla okolnost igranja produžetka (zabio je 35 u drugom poluvremenu i produžetku), nakon kojeg je njegova momčad slavila protiv Minnesota Timbervolvesa (145:136). Pored 53 koša (trice 6 od 10), Tatum je upisao i 10 skokova i četiri asistencije pa njegov sezonski prosjek sada iznosi 25,7 koševa, 7 skokova i 4,3 asistencije.

S obzirom na pobjedu tek u produžetku, Tatumu je malo nedostajalo da se osjeća kao bek Chicago Bullsa Zach LaVine, koji pak nije mogao posve guštati u svojih 50 koševa. Naime, unatoč njegovoj “herojskoj” predstavi, njegovi “bikovi” izgubili su od Atlante (108:120) pa je LaVine priznao da je to individualni domet čiji potpuni okus nešto kvari:



– Više bih volio da sam postigao 50 u pobjedi nego u porazu i to je “prezasoljeni” dio te priče. No ipak sam sretan što sam u tome uspio.

A LaVine je tako postao tek peti “bull” koji je zabio 50 koševa ili više, pridruživši se tako klubu koji čine Michael Jordan, Jimmy Butler, Chet Walker i Jamal Crawford. Jordan je takvih “skorerskih” predstava imao čak 38, Butler dvije, a Walker i Crawford po jednu.
Najbolji među današnjim “bikovima” ostvario je još jedan rekord. Zabio je 25 uzastopnih koševa svoje momčadi, od svojih 39, u prvom poluvremenu. Bilo je to prvi put da je netko od Bullsa zabio 30 ili više koševa u prvom poluvremenu još od 1997. i Michaela Jordana.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
nba
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.