Sastav za Ferencvaros

Otkrivamo što muči Bjelicu, koje dvojbe mora riješiti uoči uzvrata u Budimpešti

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Nenad Bjelica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Nenad Bjelica
12.08.2019.
u 07:00
I Petković je u prednosti kad je o učinku riječ, on je zabio četiri pogotka i dodao im tri asistencije, dok je Mario Gavranović imao samo jednu asistenciju, pogodak nije postigao ove sezone
Pogledaj originalni članak

Dinamov autobus s plavim nogometašima u ponedjeljak ujutro kreće put Budimpešte na uzvratni susret trećeg pretkola Lige prvaka s mađarskim Ferencvárosem. Podsjetimo, u prvoj je utakmici u Maksimiru bilo 1:1, stoga Mađari u uzvrat ulaze s prednosti, njima je i 0:0 dovoljno za prolaz u play-off Lige prvaka.

No, plavi u Budimpeštu ne idu na razgledavanje tog lijepog grada, pokušat će na stadionu Groupama Arena doći do pobjede i tako si osigurati jesen u Europi, a kroz to zadnje kvalifikacijsko kolo i izboriti bogatu (15 milijuna eura) skupinu Lige prvaka. Što ne bi bilo nemoguće protiv, vjerojatno, Rosenborga koji je s 3:1 u prvoj utakmici slavio u Mariboru.

Dinamo u Budimpeštu odlazi s tim rezultatskim minusom, iza sebe ima dvije utakmice u kojima pobijedio (Ferencváros i Osijek), prvu utakmicu u sezoni u kojoj nije postigao pogodak (u Osijeku 0:0), ali i činjenicu da plavi dosad s Bjelicom nikada nisu bili tri uzastopne utakmice bez pobjede.

To što nisu zabili u Osijeku, ili što su zabili samo jedan gol Mađarima u Maksimiru nije znak za uzbunu, u sedam dosad odigranih utakmica plavi su zabili 15 pogodaka, a primili samo dva. Nažalost, jedan od ta dva primio je baš od Ferencvárosa. I zbog toga u Budimpešti svakako mora zabiti minimalno jedan pogodak da bi se približio ostvarenju svojih želja, prolasku u zadnji krug kvalifikacija Lige prvaka.

Petko – Gavro 4:0

Nenad Bjelica sad još bolje pozna momčad Ferencvárosa i zacijelo ima ideju kako do tog pogotka ili pogodaka doći. Zacijelo još ima i nekih dvojbi oko sastava, ili oko pojedinih pozicija u momčadi.

Livaković je sigurno na golu, može se očekivati da će stoperi biti u Osijeku isprobani i oporavljeni Theophile i Dilaver, lijevi bek je zauzeo Leovac ispred Moubandjea, a dvojba je hoće li na desnom beku krenuti Stojanović ili Pinto, tu će odlučivati nijanse.

U srednjem redu svoje će mjesto imati kapetan Ademi i Olmo, na krilima će ordinirati Hajrović i Oršić. Dakle, ostaju još dva mjesta o kojima mora odlučiti Bjelica, još jedno u srednjem redu za koje kandidiraju Moro, Gojak i Kadzior. Od njih trojice čini nam se da je u najboljoj formi Nikola Moro.

Ostalo je još i riješiti pitanje središnjeg napadača, vidjet ćemo hoće li se Bjelica odlučiti krenuti s Petkovićem ili Gavranovićem. U dosadašnjih sedam utakmica, Gavranović je bio starter četiri, a Petković tri puta, no Petković je odigrao više minuta, 330 u odnosu na 300 Gavranovićevih.

I Petković je u prednosti kad je o učinku riječ, on je zabio četiri pogotka i dodao im tri asistencije, dok je Mario Gavranović imao samo jednu asistenciju, pogodak nije postigao ove sezone.

Njegov post traje od kraja prošle sezone, kada se Dinamo i službeno okitio medaljama za naslov prvaka i u posljednjem kolu s 3:1 slavio nad Hajdukom, a Gavranović je zabio dva pogotka.

Dobio je priliku od početka igrati i u Osijeku i ne igra uopće loše, ali jednostavno ga neće gol, imao je zicer u Gradskom vrtu, ali obranio mu je raspoloženi vratar Ivušić.

Stoga, sad Bjelica mora odlučiti s kime će krenuti, to zacijelo ovisi i o taktici koju sprema za utorak.

Nema šanse da plavi ne zabiju

– Šanse za prolazak Dinama iste su kao i prije prve utakmice. Istina da Dinamo u prvoj utakmici nije odigrao kao prošle godine u Europi, ali volim vidjeti da je Bjelica uvijek umjeren. Vidjeli smo da je Dinamo bolji, no neće biti lako iako ima iskustvo jakih utakmica, ima znanje.

Nije mi se jedino dosad svidjela defenziva protiv Mađara i nije mi se svidjela prva utakmica plavih u Gruziji iako su na rutinu i kvalitetu dobili. Dinamo se sad mora nametnuti, i ovo je prvi put da su u ovakvoj poziciji, da u gostima moraju ganjati rezultat. Ferencváros ne treba podcijeniti, iako i oni moraju dati gol jer nema šanse da ga Dinamo ne zabije – kazao je Igor Pamić.

Koga biste kao trener, a i bivši napadač stavili u prvih 11, Gavranovića ili Petkovića?

– Znate da vam na to neću odgovoriti, ali koga god Bjelica stavi, neće pogriješiti.

Iako Gavranović još nije zabio ni gola?

– Ma Gavranović nije upitan. Znate, Bjelica sjajno miksa momčad, ali kad napadač ne zabije, pa onda sljedeću utakmicu iz taktičkih razloga ode na klupu, dogodi se takva serija, čini mi se da je to pomalo utjecalo i na psihu kod Gavre, ali to ne znači da neće zabiti baš u utorak – zaključio je Pamić.

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

MG
mato.greganic
07:48 12.08.2019.

Bude li trener forsirao taktiku pusti neka protivnik igra a mi čekali, obrali smo bostan. Moram na žalost reći da baš nekak ne vjerujem Bjelici i njegovoj procjeni jer u zadnjim utakmicama zujimo ko muhe bez glave i to zahvaljujući treneru.

ZI
zinedine
13:08 12.08.2019.

Tko god od igrača bude igrao Dinamo sigurno prolazi samo pod jednim uvjetom, da odigraju ozbiljno. U Zagrebu su igrali ozbiljno do trenutka kad su dali gol i od trenutka kad su ga primili, a to se tako ne radi. Da su igrali normalno cijelu tekmu u Zagrebu bi već osigurali prolaz. Dinamo je za dvije klase bolji, ali to se ne dokazuje šetanjem po terenu. Ako će igrati kako su igrali prošle kvalifikacije, ozbiljno od prve do zadnje minute, prolaze sigurno.

ST
Stojko
07:47 12.08.2019.

Majer bi trebao igrati umjesto Hajrovića.