ARE

Otkazani slalom skijaša i veleslalom skijašica, Hirscher bez prilike za rekord

Foto: Reuters/PIXSELL
marcel Hirscher
Foto: Reuters/Pixsell
Marcel Hirscher
Foto: Reuters/Pixsell
Marcel Hirscher
Foto: Reuters/PIXSELL
marcel Hirscher
18.03.2018.
u 11:42
Hirscher je u nedjelju mogao doći do novog rekordnog ostvarenja, jer je lovio 14. pobjedu u ovoj sezoni.
Pogledaj originalni članak

Nedjeljni veleslalom skijašica na finalu Svjetskog kupa u švedskom Areu otkazan je zbog loših vremenskih uvjeta pa je Mali kristalni globus u ovoj disciplini po treći put u karijeri osvojila Njemica Victoria Rebensburg, koja je na zadnju utrku donijela 92 boda prednosti pred drugoplasiranom Francuskinjom Tessom Worley.

Rebensburg je prva dva Mala kristalna globusa kao najbolja veleslalomašica u Svjetskom kupu osvojila 2011. i 2012. godine.

Iz istog razloga je otkazana i slalomska utrka za skijaše na finalu Svjetskog kupa u Areu, čime je sezona završena.

Austrijanac Marcel Hirscher već je prije osigurao sedmi uzastopni Veliki kristalni globus kao ukupni pobjednik Svjetskog kupa, kao i svoj peti Mali globus kao najbolji svjetski slalomaš. No, u nedjelju je mogao doći do novog rekordnog ostvarenja, jer je lovio 14. pobjedu u ovoj sezoni.

Subotnjim trijumfom u veleslalomu Hirscher je izjednačio rekord po broju pobjeda u jednoj sezoni (13) koji sada dijeli s legendama alpskog skijanja, Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom i sunarodnjakom Hermannom Maierom.

Hirscher je sezonu završio sa 1620 bodova, 335 više od drugoplasiranog Henrika Kristoffersena koji mu je bio najveći suparnik i za Mali globus u slalomu, u kojem je Austrijanac skupio 874 boda, a Norvežanin 710.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.