Marino Bloudek

Osvojio povijesno zlato za Hrvatsku, a nekad su ga tražili Arsenal i Dinamo

Foto: Has.hr
Osvojio povijesno zlato za Hrvatsku, a nekad su ga tražili Arsenal i Dinamo
23.07.2017.
u 21:55
Zagrepčanka Eva Mustafić osvojila je srebro u bacanju kladiva.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska atletika osvojila je dvije medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Grossetu. Posljednjeg dana Marino Bloudek osvojio je zlatnu medalju na 800 metara u vremenu 1:48,70.

Zanimljivo je da je to prva medalja hrvatske muške atletike na srednjim prugama u povijesti juniorskih EP-a. Nitko nije očekivao zlatnu medalju koja je bila rezervirana za Britanca Lonsdala koji je uoči utrke rekao da se najviše boji Španjolca Romera.

Marino je bio sjajan, nametnuo je svoj ritam i veći dio utrke bio je u vodstvu – rekla je Ljiljana Ćulibrk, trenerica Agrama čiji je Bloudek član.

Marino je iz Virovitice gdje ga je otkrio trener Zlatko Tot. Prije toga igrao je nogomet i taman kad je stigla pozivnica Arsenalove i Dinamove nogometne škole slomio je nogu.

- Zlatko je i dalje njegov trener, ali smo ga prije dvije godine doveli u naš klub. Prepoznali smo njegov veliki talent i potencijal. S Agramom ide na pripreme, tu i tamo dođe u Zagreb na treninge. Još ide u srednju školu pa će u Virovitici trenirati dok ne dođe u Zagreb na fakultet. U Virovitici nema stadiona s atletskom stazom pa trenira na vojnom poligonu koji ima kružnu stazu – istaknula je Ćulibrk koja je prije 16 godina na ovoj istoj stazi u Grossetu postala europska juniorska prvakinja na 1500 metara.

Ukoliko ovim ritmom nastavi mogao bi srušiti rekord Lucijana Sušnja na 800 metara. On ima tek 18 godina, a najbolji rezultati na srednjim prugrama postižu se s 28 godina – istaknula je Ćulibrk koja je istkanula kako je lijep uspjeh i peto mjesto Hrvoja Čukmana na 400 metara prepone.

Dan ranije Zagrepčanka Eva Mustafić osvojila je srebro u bacanju kladiva. Prije 16 godina, na istom stadionu i na istom natjecanju - europskom juniorskom prvenstvu, zlato je osvojila Ivana Brkljačić.

Eva je bila druga i to s osobnim rekordom 63,09 metara.

- Odmah u početku trener mi je bio Edis Elkasević koji mi je zbog moje visine predložio bacanje kladiva. Izbor atletike nije slučajan jer se brat Luka dugo godina bavio bacanjem kugle, također u klubu Mladost – istaknula je Eva.

- Slijede tri tjedna odmora, a onda odlazak u Ameriku. U Americi ću imati puno bolje uvjete nego kod nas. Dobila sam ponudu 15 američkih sveučilišta koje me žele dovesti. Naravno, imala bi plaćenu stipendiju za sve vrijeme mog studiranja. Na meni je sada izabrati najbolju ponudu. Željela bi negdje na Floridu, želja bi studirati biznis i financije. Jasno, jedan od prvih uvjeta bit će dobar trener za bacačke discipline – rekla je Eva koja je završila srednju školu u Samoboru s obzirom da živi u obližnjem Rakitju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MO
mobitel20
22:46 23.07.2017.

Sjajno momak ! A i curo ! Cestitam, ima se na cemu.

CI
cigo1983
01:29 24.07.2017.

Cestitke!!!!