Teniski skandal

Optužili Đokovića za namještanje: 'Pustio je meč Santorou!'

Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
20.01.2016.
u 18:27
Tuttosport je objavio da je sumnjiv meč Đokovića i Fabricea Santoroa iz 2007. kada je, Francuz, tada 39. igrač svijeta, bio bolji od Đokovića, u tom trenutku četvrtog na svijetu
Pogledaj originalni članak

Veliki skandal ovih dana potresa teniski svijet, priča o namještanju mečeva brzo se zakotrljala. BBC, koji je u posjedu tajnih dokumenata povezanih uz ovaj slučaj, javlja da su u taj skandal upetljani i vrhunski igrači, a talijanski mediji već su optužili najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića.

Tuttosport je objavio da je sumnjiv meč Đokovića i Fabricea Santoroa iz 2007. kada je, Francuz, tada 39. igrač svijeta, bio bolji od Đokovića, u tom trenutku četvrtog na svijetu, sa 6:3, 6:2 u drugom kolu turnira u Parizu. Njihove optužbe zasad spadaju samo u sferu nagađanja, a Đoković je sve demantirao.

– Što reći na to? Naravno da nije istina. Naravno da nisam namjerno izgubio taj meč. Najlakše je ići deset godina unazad i tražiti mečeve u kojima je neki favorit izgubio. Apsurdno je uopće o tome pričati. Dok netko ne donese dokaze, sve što se piše su samo nagađanja – rekao je Đoković.

Podsjetimo, Đoković je već komentirao ovaj skandal odmah nakon što je sve izašlo u javnost i tada je priznao da su mu nudili novac da izgubi. Naime, 2007. je otkazao nastup na turniru u Sankt Peterburgu jer su mu nudili 100.000 funti da pusti meč u prvom kolu.

– Osjećao sam se užasno. Nisu prišli meni direktno, već preko ljudi koji su bili u mojem timu. Naravno, to smo odmah odbacili – rekao je Đoković.

>>'Nudili su mi 100.000 funti da pustim meč, osjećao sam se užasno'

>>Organizatori Australian Opena se osramotili, Đoković ostao zatečen propustom!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

PE
peugeot
18:37 20.01.2016.

Kao prvo, NIKAD ni BBC - a sad evo i nekakav talijanski Tuttosport - ne bi ni pomenuli nedokazane namjestaljke u tenisu da je Skotlandanin-Englez Andy Murray broj 1 na svijetu ! Nikad ! A tek Italijani, inace u cijelom svijetu poznati po laziranju u fudbalu! Buduci da je njihov tenis nula (0) svoju silnu ljubomoru i zavist opet pokazuju da bi ga destabilizirali i pokvarili mu igru ! Nece vam uspjeti supci zabarski i engleski !

DU
Deleted user
17:28 21.01.2016.

Taj isti Santoro je tukao Federera dva puta ali to nije interesantno :))

MA
marietta2
18:41 20.01.2016.

Cime se sve ova americka, australska i zapadnoeuropska bagra i gamad ne sluzi ne bi li psiholoski poljuljala i dekoncentrirala svjetskog teniskog sampiona!? Sve je krenulo jos prije par dana kada su mu u Australiji namjerno krivo napisali ime (Novack) na predstavljanju tenisaca. Covjek samara i yebe na suho citav teniski svijet zadnjih 5-6 godina i sad se oni, usred prvog Grand Slama sezone, sjetise da Novak namjesta meceve?! Covjek zaradio cca 100 milijuna $ samo od turnirskih nagrada i oni njega optuzuju za namjestanje meceva, mater vam lazljivu! Ne mozete se pomiriti da jedan Srbin, Balkanac, tenisac s istoka dominira bijelim (gospodskim) sportom, pa se sluzite svime i svacime ne bi li ga diskreditirali! Kako to da se zapadnoeuropske tenisace, poput Federera i Nadala, koji su gubili i u prvom i u drugom kolu Grand Slamova, ne dovodi u kontekst namjestanja ili ne daj Boze dopinga??! Mozda zato jer je rijec o manekenima Nikea, Gilletta, Coca Cole, Pepsija, Rolexa, Longinesa i ostalih prestiznih kompanija!? Citav svijet se urotio ne bi li sprijecili Novaka u pohodu na titulu najboljeg tenisaca u povijesti... Ovaj „svinjac“ koji nam serviraju mediji i svjetska teniska organizacija, bogate kompanije i sponzori, podsjeca na incident s ljetnih OI u Pekingu, kada su srpskom plivacu Miloradu Cavicu, u utrci na 100 m delfin, doslovno ukrali zlatnu medalju i poklonili je onom americkom dopingiranom i kloniranom klempavom majmunu Phelpsu. Stoga, ovim putem velika podrska svjetskom teniskom sampionu Novaku Djokovicu i veliki pozdrav njegovim navijacima! A ovi smradovi koji su kreirali ovaj „svinjac“ mogu mi pop.usiti kurc.nu, prvenstveno meni, a potom i Novaku ako im dozvoli. Takodjer, i ove nase „neovisne“ medije, koji prenose ovakve bljuvotine, a redovno primaju naputke za svoj „novinarski rad“ iz zapadnoeuropskih i americkih ambasada, nabijem na kurc.inu magarecu. Lp!