OPRAVDANO ILI NE?

Izbornik Srbije zatekao javnost! Precrtao igrača zbog izjave 'Srbi nisu nebeski narod...'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Nikola Kalinić
03.07.2019.
u 10:13
Odmah se krenulo nagađati o razlozima zašto Kalinić neće na SP, a kao najizgledniji razlog činio se skandal u kojem je nedavno sudjelovao Kalinić kada je objavljen videozapis kako masturbira pred kamerom
Pogledaj originalni članak

Aleksandar Đorđević, izbornik srpske košarkaške reprezentacije, skratio je popis reprezentativaca na 18 imena uoči Svjetskog prvenstva, a nepozivanje Nikole Kalinića u tamošnjoj javnosti izazvala je šok i nevjericu. Kalinić je jedan od najboljih europskih krilnih igrača pa je njegovo izostavljanje iznenadilo mnoge. 

Odmah se krenulo nagađati o razlozima zašto Kalinić neće na SP, a kao najizgledniji razlog činio se skandal u kojem je nedavno sudjelovao Kalinić kada je objavljen videozapis kako masturbira pred kamerom. 

Ipak, Informer saznaje kako je pravi razlog potpuno druge naravi te da se zapravo radi o politici.

– Izbornik je precrtao Nikolu zbog pojedinih istupa u medijima, kao i političkih komentara na društvenim mrežama koji su podigli prašinu u javnosti. Stručni stožer plašio se da bi zbog toga mogla biti narušena atmosfera u momčadi pa je odlučeno da Kalinić ovog puta ne bude dio reprezentacije – pišu. 

Naime, Kalinić ne skriva svoje političke stavove pa je tako izjavio.

– Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili. Imali smo svijetlih trenutaka u prošlosti, ali moramo se pomiriti s tim da smo sada mala i nebitna točka na golemoj karti svijeta. Tko mi ne vjeruje, neka proputuje svijetom i neka kaže strancima odakle je i tko je, doživjet će šok, siguran sam. Ja sam ga doživio – kazao je za Blic pa se dotaknuo i Kosova, države koju Srbija ne priznaje. 

– Kosovska bitka odvila se prije 600 i više godina i već desetljećima to nije "naš" teritorij. Neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Nitko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bit će nam bolje – kazao je Kalinić.

>>> Pogledajte trening hrvatskih košarkaša u SAD-u


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
11:54 03.07.2019.

Eto, kad Srbin kaže istinu u javnosti, onda za njega više nema sreće u Srbiji.

MA
marcel
11:38 03.07.2019.

ja bi reko kakav su srbi narod al me stra' da će me banirat

RO
Rope22
11:30 03.07.2019.

Halo večernji, pa stvarno.