zemlje-sudionice

Od 2013. Eurobasket sa 24 reprezentacije

Foto: Reuters
Od 2013. Eurobasket sa 24 reprezentacije
31.05.2010.
u 16:29
Čelništvo europskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA Europe) donijelo je odluku o proširenju broja zemalja-sudionica europskih prvenstava sa 16 na 24.
Pogledaj originalni članak

Prvo Europsko prvenstvo koje će se održati u tako širokom formatu je ono 2013. godine...

Eurobasket u Litvi 2011. godine, dakle, bit će posljednji sa šesnaest reprezentacija u borbi za naslov. Za domaćinstvo sljedećeg bore se Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Češka, Italija i Slovenija.

- Podigla se kvaliteta europske košarke pa je stiglo i vrijeme da se turnir proširi - izjavio je predsjednik FIBA Europe Olafur Raffnson.

Prema novom pravilu na Europsko prvenstvo izbornici će moći povesti 14 igrača. Sat vremena prije utakmice moraju imenovati 12 na koje računaju za idući susret.

Ženski Eurobasket i dalje će brojiti 16 reprezentacija.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.