Kršenje obaveza

Nogometni savez Crne Gore smijenio izbornika

Foto: Reuters/Pixsell
Ljubiša Tumbaković
Foto: Reuters/Pixsell
Ljubiša Tumbaković
Foto: Reuters/Pixsell
Ljubiša Tumbaković
08.06.2019.
u 11:42
Za Crnu Goru u utakmici s Kosovom nisu nastupili nogometaši Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, dvojica od ukupno petorice nogometaša crnogorske reprezentacije koji su rođeni u Srbiji.
Pogledaj originalni članak

Nogometni savez Crne Gore raskinuo je ugovor s izbornikom Ljubišom Tumbakovićem nakon što je srbijanski stručnjak odbio voditi crnogorski nacionalni tim u utakmici trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 protiv reprezentacije Kosova.

- Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni izbornika nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na utakmici s Kosovom, što predstavlja neugodno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom - navodi se u priopćenju Nogometnog saveza Crne Gore.  

Izvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore održao je izvanrednu sjednicu nakon utakmice dviju reprezentacija, koja je završena rezultatom 1:1, i u priopćenju izrazio žaljenje što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport. 

Za Crnu Goru u utakmici s Kosovom nisu nastupili nogometaši Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, dvojica od ukupno petorice nogometaša crnogorske reprezentacije koji su rođeni u Srbiji.

Oni su odbili biti dijelom crnogorske nacionalne momčadi u utakmici s Kosovom nakon pritisaka koji su prethodnih dana stizali iz Beograda, a koje je potvrdio i Nogometni savez Crne Gore u priopćenju.

- Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport - stoji u priopćenju.

Uoči prve službene nogometne utakmice reprezentacija Crne Gore i Kosova crnogorski su mediji objavili da su članovi crnogorskog nacionalnog tima koji su rođeni u Srbiji - Mirko Ivanić, Filip Stojković, Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević te izbornik Ljubiša Tumbaković - bili pod nečuvenim pritiscima navijačko-klupskih struktura iz Beograda da ne izađu na teren stadiona u Podgorici.

Pritisci su, prema pisanju crnogorskih medija, počeli nakon što je jedan dnevni list u Srbiji, koji je blizak vlasti, objavio tekst pod naslovom “Ako ste Srbi, nećete igrati protiv Kosova”.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.