ZORAN BAJIČ

Nismo se ponašali kao šoping-kraljica, uzeli smo što smo trebali

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Nismo se ponašali kao šoping-kraljica, uzeli smo što smo trebali
05.08.2018.
u 17:42
Miloš Ćuk svakako je najveće pojačanje žabaca, reprezentativac Srbije ponikao u Vojvodini po mnogima je bio i najbolji igrač EP-a u Barceloni.
Pogledaj originalni članak

Na Savi je ovo ljeto radila jedna od prometnijih vaterpolskih tržnica u ovom dijelu Europe. Iz Mladosti su otišla čak petorica vaterpolista: Luka Bukić u Pro Recco, Andrija Bašić u Vouliagmeni (kod trenera Hrvoja Koljanina), Pavo Marković u Strasbourg, Fran Paškvalin je s 33 godine prestao s vaterpolom (i otisnuo se u poslovne vode), dok je Ivan Domagoj Zović u traženju novog angažmana.

Prisiljeni popuniti rupe

Sukladno tome, uprava i prvi trener Zoran Bajić potrudili su se da igrače koji su otišli zamijene novima. Pa, će u novoj sezoni za žapce zaigrati: srbijanski reprezentativac Miloš Ćuk (dolazi iz Szolnokija), povremeni ruski reprezentativac Konstantin Harkov (Šturm), vratili su se Ivan Buljubašić (Steaua) i Antonio Petković (Verona), iz Mornara je došao povremeni hrvatski reprezentativac Marino Čagalj, a iz Hannovera Luka Sučić, koji će popuniti ispražnjenu poziciju drugog vratara.

Samo da ne bude “veliki promet – mala zarada”, zadirkujemo učitelja žabaca Zorana Bajića...

– Otišlo nam je pet ljudi iz prve sedmorke, pa smo mi zapravo bili prisiljeni popuniti rupe. Ali kad smo već mijenjali, nastojali smo da na prazne pozicije dovedemo kvalitetne zamjene. Mogu reći da smo u tome i uspjeli. Doveli smo fantastične, top-igrače. Ćuk će nam značajno pojačati lijevu stranu, a Petković i Harkov desnu. S Buljubašićem i Čagljem bit ćemo jaki i na dosad deficitarnoj poziciji braniča. U ulozi sidraša umjesto Paškvalina, uz standardnog Radua, više ćemo gurati mladog Hercega – kaže trener Bajić, koji je ovih dana zauzet pripremama reprezentacije do 18 godina koju za koji dan očekuje nastup na SP-u u Mađarskoj.

No, vratimo se Mladosti. Kvaliteta pridošlica nije upitna, no neće li se žapcima opet dogoditi da su “progutali nešto što poslije neće moći sažvakati”, da se ne prezaduže opet kao što su znali proteklih godina, zbog čega su i dospjeli u predstečajni postupak.

Ćuk je nestrpljiv

– Toga se ne morate bojati. Nismo se ponašali kao šoping-kraljica, samo smo zamijenili one koji su otišli. Uzeli smo ono što nam je trebalo. S Ćukom smo sve dogovorili i prije nego što je zablistao na EP-u, sad bi mu cijena sigurno skočila. Mislim da smo zaokružili odličnu momčad, ali trebat će nam vremena i da tu novu momčad uigramo – napominje Bajić.

U tome će im značajno pomoći činjenica da Mladost ove godine neće morati igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, nego će, po svemu sudeći, dobiti pozivnicu. Ako tako bude, onda će sezona za njih početi početkom listopada kad počne natjecanje u Regionalnoj ligi.

Miloš Ćuk svakako je najveće pojačanje žabaca, reprezentativac Srbije ponikao u Vojvodini po mnogima je bio i najbolji igrač EP-a u Barceloni. 


– Iz Mladosti su mi čestitali na zlatnoj medalji. S nestrpljenjem očekujem početak priprema, znate kako je: nova sredina, ali nadam se da ću se brzo uklopiti – kaže Ćuk.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.