'Čovjek na zadatku'

Nije skrivao ljutnju nakon ogleda, Ukrajinac iznenadio 'teorijom zavjere'

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Antonio Mateu Lahoz
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Antonio Mateu Lahoz
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Antonio Mateu Lahoz
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Antonio Mateu Lahoz
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Antonio Mateu Lahoz
23.10.2019.
u 09:06
Ukrajinci su redom nahvalili Bjeličine momke, ali neke je od njih zasmetalo suđenje
Pogledaj originalni članak

Dan nakon dopadljive utakmice u Harkivu, ogleda u kojem je Dinamo došao do izuzetno važnog remija protiv Šahtara, ukrajinski mediji zbrajaju i oduzimaju viđeno na travnjaku. I pritom su, mora se naglasiti, prilično objektivni i puni hvale na račun zagrebačkoga kluba.

Isto vrijedi i za igrače Šahtara, mnogi su se od njih naklonili Bjeličinim momacima, pa tako i Jevgenij Konopljanka, strijelac prvog pogotka na utakmici. 

Kazao je da je Dinamo izuzetno ozbiljna momčad, priznao da su njegovi suigrači griješili, ali i najavio da Šahtar može puno bolje i da to namjerava pokazati u Maksimiru.

Ipak, osvrnuo se i na voditelja utakmice Antonija Mateua Lahoza, te je španjolskoga djelitelja pravde okarakterizirao kao "čovjeka na zadatku" na štetu Šahtara.

- Deset puta mi je sudio u karijeri, devet puta je bilo ovako. Ono nije bila najstroža kazna. Lopta uopće nije letjela prema Gavranoviću, ušao je u našega golmana. Ali ovaj sudac nas stalno zakida, osobito mene - naglasio je Konopljanka.

Najstrožu kaznu je prokomentirao, naravno, i čovjek koji ju je neočekivano skrivio, iskusni vratar Andrej Pjatov:

- Istina je da sam ga srušio, ali televizijske snimke ne otkrivaju čitavu situaciju. Ne vidi se kako me Gavranović došao blokirati. Njemu uopće nije bila namjera igrati s loptom - naglasio je Pjatov, te slegnuo s ramenima uz komentar da je sudac odlučio kako je već odlučio.

Unatoč njegovom pojašnjenju, ukrajinski novinari nisu ni pokušali naći opravdanje za taj potez, pa mu je portal FootBoom dao ocjenu 4,5 uz napomenu da je reagirao poput kakvog borca mješovitim stilom.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
09:25 23.10.2019.

"Ono nije bila najstroža kazna." - naravno, to je bio zagrljaj dobrodošlice, dobro mi došel prijatel.

ZO
zoranos
09:35 23.10.2019.

Žalosno je kada profi igrač ne zna pravila igre od koje živi. Po ovome ispada da kod kornera protivnik ne smije stajati u petercu - nikad čuo za takvo pravilo.

TO
tomislav10
10:14 23.10.2019.

Dajte Ukrajinci ne gnojite, penal čist ko suza, kakve veze ima ide li lopta na igrača ili ne ide pa bilo je nabacivanje iz kuta u šesnaesterac. Na snimci se vidi da je golman srušio igrača iz čistog mira, što je bilo prije minutu, 5 minuta ili pola sata je nebitno.