DOIGRAVANJE

NHL: Montreal u napetom raspletu izborio dramatičnu sedmu utakmicu s Torontom

Foto: Jean-Yves Ahern/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
NHL: Montreal u napetom raspletu izborio dramatičnu sedmu utakmicu s Torontom
30.05.2021.
u 09:51
Osim mladog Finca i Tylera Toffolija koji je imao pogodak i asistenciju, za pobjedu Canadiensa najveće zasluge pripadaju vrataru Careyju Priceu koji je obranio 41 udaraca igrača Toronta
Pogledaj originalni članak

Hokejaši Montreal Canadiensa pobjedom na domaćem terenu nad Torontom 3-2 u produžetku izborili su odlučujuću, sedmu utakmicu prvog kruga NHL doigravanja nadoknadivši zaostatak od 1-3 u seriji na četiri pobjede.

U prve dvije trećine utakmice u Bell Centreu nije bilo pogodaka, da bi domaća momčad pogocima Coreyja Perryja (46) i Tylera Toffolija (47), postignutih s igračem više u razmaku od 77 sekundi, povela sa 2-0.

Međutim, Maple Leafsi su odgovorili golovima Jasona Speazze (52) i T. J. Brodieja (57) te izborili produžetak u kojem je ponovljen scenarij iz pete utakmice odigrane u Torontu, gdje je Montreal vodio s 3-0, dopustio povratak domaćnu, a onda ipak izborio pobjedu u produžetku.

Prvi put od ožujka 2020. u Bell Centreu je bio dopušten ulazak navijačima. Istina, tek njih 2500 je dobilo priliku uživo gledati dvoboj, ali su oni nakon pogotka 20-godišnjeg Finca Jesperija Kotkaniemija u 16. minuti produžetka napravili atmosferu kao da je u areni preko 20.000 gledatelja.

Osim mladog Finca i Tylera Toffolija koji je imao pogodak i asistenciju, za pobjedu Canadiensa najveće zasluge pripadaju vrataru Careyju Priceu koji je obranio 41 udaraca igrača Toronta

Sedma utakmica je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak po srednjoeuropskom vremenu (1 sat) u Torontu.

U prvoj utakmici serije za naslov prvaka Sjeverne divizije i plasman u polufinale doigravanja za Stanley Cup Boston je kao domaćin uvjerljivo svladao New York Islanderse s 5-2,a za to najveće zasluge idu Čehu Davidu Pastrnaku, strijelcu tri pogotka za Bruinse.

Islandersi su poveli u gotovo do kraja ispunjenom TD Gardenu, u kojem je bilo 17.400 gledatelja, a strijelac je u 12. minuti bio Anthony Beauvillier. Prvi od tri pogotka Pastrnak je postigao s igračem više, 24 sekunde prije kraja prve trećine. Isti je igrač u 32. minuti prvi put doveo Bruinse u vodstvo, ali samo minutu i pol poslije Adam Pelech je izjednačio za goste.

U posljednjoj trećini pogotke su postizali samo domaći hokejaši. Charlie McAvoy je pogodio za 3-2 u 47. minuti, a u 56. je Pastrnak kompletirao svoj drugi 'hat-trick' u NHL karijeri u utakmicama doigravanja. Konačnih 5-2 postavio je Taylor Hall u 59. minuti s igračem više.

Osim Pastrnaka istaknuo se i njegov imenjak i sunarodnjak David Krejči koji je ostvario tri asistencije.

Druga utakmica serije, u kojoj će ponovno Boston biti domaćin, na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak (1.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.