POBJEDA ZA POVIJEST

Nevjerojatna senzacija! Nijemac uništio Đokoviću san o olimpijskom zlatu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
30.07.2021.
u 11:51
Zverev je izgubio prvi set 1:6 i potom servis u drugom, ali zatim je osvojio osam gemova u nizu pa slomio najboljeg tenisača svijeta
Pogledaj originalni članak

Njemački tenisač Aleksander Zverev priredio je pravu senzaciju na Olimpijskim igrama u Tokiju pobjedom protiv najboljeg na svijetu Novaka Đokovića. Završilo je 1:6, 6:3, 6:1 u njegovu korist nakon dva sata igre, što znači da mladić igra u finalu protiv Rusa Karena  Hačanova.

Meč je krenuo uobičajenim tijekom za Đokovića. Lako se nosio s četvrtim nositeljem i trenutačno petim na svijetu. Stigao je do prvog seta za 38 minuta igre i izgubio samo jedan gem.

Potom je u drugom setu odmah napravio break, poveo 3:2 i djelovalo je kao da će to biti "to". No, dogodilo se ono što ne viđamo... Praktički nikada kad je u pitanju Đoković. Njemački tenisač počeo je više riskirati i napadati, što se isplatilo pa je ekspresno vratio servis i priveo set kraju.

Foto: Reuters

Takav način igre ne viđamo često kod protivnika Novaka Đokovića. Dobio je četiri gema zaredom. I to je bila uvertira u treći set. Zverev je odmah napravio break, osvojio svoj nakon što je Đoković imao četiri break-prilike, zatim je ponovno napravio break... Čak osam gemova u nizu izgubio je Đoković!

Najbolji ili ne, nakon takve situacije nitko se ne vraća. Tako je i bilo, Zverevu odlazi treći set s nestvarnih 6:1. Na društvenim mrežama našalili su se neki da bi Marin Čilić i to uspio izgubiti, no to su priče za neku drugu priliku.

Foto: Reuters

Srbin od 16. svibnja i meča protiv Rafaela Nadala nije izgubio meč! Osvojio je dva od tri Grand Slama ove godine. Ciljao je i na ispisivanje povijesti, osvajanje olimpijskog zlata, uz četiri Grand Slam titule u jednoj godini. To je u tenisu uspjela samo Steffi Graff 1988. Sad je jasno i zašto. A i jasno je zašto su olimpijske igre tako velik sportski događaj...

Inače, prvi finalist Hačanov u polufinalu je pobijedio Pabla Carrena Bustu sa 6:3, 6:3.

Finale je na rasporedu u devet sati po hrvatskom vremenu 1. kolovoza, a susret za treće mjesto u pet ujutro 31. srpnja.

>>> Suze Damira Martina nakon osvojene bronce

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 95

AS
ante_slavonac
11:57 30.07.2021.

e moji mitomani a što sada,tko je kriv ,ustaše,SAD,Vatikan?

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:03 30.07.2021.

Eto. Na Olimpijadi je ipak puno stroža doping kontrola. Time je sve rečeno.

BU
Bubaclex
12:00 30.07.2021.

Koga briga uopće za ovo? Smijali su se našim dabl babl medaljama, evo im sad. Nole je nakon Federera najveći igrač dekade, ali onako bahato doći na Igre I stalno imati pristup da će se prošetati do zlata... E ne bude!