Navijači tuguju

Četiri godine već su prošle: Ivan Turina zauvijek u našim srcima!

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Ivan Turina
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Ivan Turina
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Ivan Turina
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo - Mario Cvitanovic, Jens Nowotny, Ivan Turina, Marijan Buljat, Vedran Corluka, Zoran Mamic, Etto, Luka Modric, Davor Vugrinec, Eduardo da Silva, Hrvoje Cale. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Youtube/Screenshot
Ivan Turina
Foto: Youtube/Screenshot
Ivan Turina
02.05.2017.
u 10:53
2. svibnja 2013. godine Turina je umro u snu u svom stanu u Stockholmu u Švedskoj zbog zatajenja srca.
Pogledaj originalni članak

Prošlo je točno četiri godine otkad nas je napustio Ivan Turina, bivši vratar Dinama i AIK-a te miljenik navijača oba kluba.

Njegov tragičan odlazak šokirao je tog 2. svibnja 2013. sve one koji su Ivana poznavali od malih nogu, koji su imali priliku s njim surađivati kao i one koji su ga poznavali tek s nogometnih travnjaka.

Ivan Turina bio je član svih mladih selekcija Hrvatske, od pionirske do mlade. Imao je 10 nastupa za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u dobnim uzrastima U-17, U-19 i U-20. Svoj jedini međunarodni nastup za Hrvatsku A nogometnu reprezentaciju ostvario je 1. veljače 2006. godine u prijateljskom susretu protiv Hong Konga na Carlsberg kupu 2006., u utakmici za treće mjesto. Hrvatska je pobijedila s 4:0, a Turina je ušao u igru u 46. minuti utakmice umjesto Didulice.

Za Dinamo je debitirao u Londonu protiv Fulhama 22. listopada 2002. godine u 2. kolu Kupa UEFA. Nakon toga upisao je još 98 službenih nastupa za plavi klub. Posebno dobar bio je u sezoni 2005/06. kada je postavio rekord u ligaškim minutama bez primljenog pogotka. Taj rekord kasnije je srušio Ivan Kelava.

2. svibnja 2013. godine Ivan Turina umro je u snu u svom stanu u Stockholmu u Švedskoj zbog zatajenja srca. Njemu u čast utakmicu su odigrali švedski AIK i Dinamo 13. svibnja 2013. godine.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.