ZASLUŽIO JE

Napolijev stadion i službeno dobio Maradonino ime!

Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Napolijev stadion i službeno dobio Maradonino ime!
04.12.2020.
u 19:01
- To je jedino ispravno, u znak sjećanja na Maradonu. I da smo išli u izgradnju novog stadiona, ja bih ga opet nazvao njegovim imenom - dodao je de Laurentis.
Pogledaj originalni članak

Gradske vlasti u Napulju po ekspresnom su postupku odlučile o preimenovanju stadiona San Paolo na kojem Napoli igra domaće utakmice te on od ovog petka nosi ime nedavno preminulog legendarnog argentinskog nogometaša Diega Armanda Maradone

Maradona je potpisom za Napoli 1984. godine sve iznenadio i izvrnuo naglavačke nogometni poredak u Italiji, gdje su do tada vladale momčadi s talijanskog sjevera, Juventus, Milan i Inter. S Maradonom u momčadi Napoli je dvaput bio prvak Italije i osvajač Kupa UEFA.

- Razgovarao sam s lokalnim vlastima zadnjih 17 godina u želji da kupim stadion i preimenujem ga u Diego Armando Maradona - izjavio je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis za talijanski Sky.

- To je jedino ispravno, u znak sjećanja na Maradonu. I da smo išli u izgradnju novog stadiona, ja bih ga opet nazvao njegovim imenom - dodao je de Laurentis.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar dzambo
dzambo
20:00 04.12.2020.

Svaka cast...naravno da je zasluzio....jos kad se uzme u obzir te 2 titule prvaka Italije sa Maradonom koje Napoli ni prije a ni poslije nije vise nikad osvoio...u tih svojih 94 god. postojanja do danas...i to kakve 2 titule prvaka pored ondasnjih Juventus,Milana i Intera koji su bili jaci nego danas ti isti klubovi...I na kraju moze svatko reci sta hoce al Maradona je bio ''poseban'' igrac...dostupan svima..mislim...i Messi,Ronaldo i ''slicni'' igraci su ok nema dvojbe ALI oni jednostavno ''nestanu'' kad se tekma zavrsi...previse su ''udaljeni'' i sve je to onak vjestacki i odbojno....a obojica nista nisu osvojili u vidu da su sami pogurali sve i to jos u manjem klubu..sa klubovima punim zvijezda...jednostavno nije ''to...to....'' nema tu ''klasike''...sve je automatski-vjestacki......

Avatar ajeto
ajeto
08:11 05.12.2020.

Užas.Vratiti će se staro ime.Neče ovo dugo trajati.