HNL KOMENTAR

Napetu završnicu lige svaki put uzimam ispred tehnički kvalitetnog nogometa

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Napetu završnicu lige svaki put uzimam ispred tehnički kvalitetnog nogometa
07.05.2022.
u 16:50
Rezultatska važnost nogometnih utakmica. Zato tijekom Svjetskog prvenstva cijela država luduje, zato su nam oči zalijepljene za polufinala i finala Lige prvaka, zato je zadnje kolo posebno ako se odlučuje prvak države
Pogledaj originalni članak

Tri kola su prije kraja prije kraja prvenstva, Dinamo, Hajduk i Osijek su validni kandidati (netko više, netko manje) za naslov prvaka, i sva tri kluba još do kraja imaju i neki oblik igranja međusobnih derbija. Takvu završnicu lige na početku sezone potpisao bi vam svaki obožavatelj svoje nacionalne lige, a kamo li Prve HNL. 

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Gledajući proteklih 16 sezona Prve HNL, u 13 smo već znali u ovom kolu da je prvak Dinamo, i to ponekad s 15, 20 pa i 25 bodova prednosti. Istina, to su bile sjajne generacije sa sjajnim igračima poput Modrića, Mandžukića, Kovačića koji su se dokazali i na najvećoj nogometnoj sceni, ali po meni liga nije zanimljiva kad su na vrhu samo jedni, makar ih je divota gledati i makar pokazali veću razinu igre.

Dosta je u posljednjih dana u kolokvijalnom nogometnom razgovoru kolao izraz, "pa nije ovo najjači HNL, vidi kako svi ispuštaju bodovoe, napeto je jer su svi loši". Mogli bismo sada ulaziti u stotine argumenata je li tako ili nije, brojati xG i slično, ali zaista je rezultatska važnost i napetost ono što utakmice čini najzanimljivijima.

Zato tijekom Svjetskog prvenstva cijela država luduje, zato su nam oči zalijepljene za polufinala i finala Lige prvaka, zato je zadnje kolo posebno ako se odlučuje prvak države.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Dinamo sa 1-0

Imali su ove sezone svojih kikseva i Dinamo i Osijek i Hajduk, pa i Rijeka, ali na njihove dane smo od sve četiri momčadi isto tako gledali sjajan nogomet, a to se nekad uzima zdravo za gotovo. Livaja, Drmić, Oršić, Lovrić, Murić, Bočkaj, Caktaš, Šutalo, Nejašmić i još mnoga, mnoga imena isto tako su nam ove sezone pružala vrhunske izvedbe, a sigurno će dati najviše što mogu za ova zadnja tri okršaja.

Ne znam gdje bih ovu sezonu 21/22 rangirao po nekoj generalnoj kvaliteti nogometa, ali znam da bih ju sigurno stavio u Top 5, ako ne i Top 3 društvo po rezultatskoj napetosti (samim time i zanimljivosti) u povijesti Prve HNL. 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
Paket
17:17 07.05.2022.

Dinamo prvak već sutra

DU
Deleted user
17:12 07.05.2022.

Po svemu sudeći, osim ako se ne poklope neki iznenađujući ishodi, Dinamo će biti novi prvak.