KALKULACIJE

Poslije drame s Nizozemskom, poznato je što treba Hrvatskoj za plasman na Europsko prvenstvo

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Poslije drame s Nizozemskom, poznato je što treba Hrvatskoj za plasman na Europsko prvenstvo
14.03.2023.
u 08:00
Remijem protiv Nizozemaca zakomplicirali smo si situaciju u kvalifikacijama, ali ništa nije izgubljeno
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo osvojili su samo jedan bod u dva susreta protiv Nizozemske. Nakon četiri odigrana kola na prvome mjestu je iznenađujuće Grčka, kojoj idem u goste u petom kolu. Na EP će prve dvije reprezentacije iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.  Situacija je takva da bi Hrvatska pobjedom nad Belgijom u zadnjem kolu, a igra se u Rijeci, imala sedam bodova, što je nedostižno za reprezentacije iz čak četiriju skupina. Drugim riječima, u najgorem slučaju tom jednom pobjedom bit ćemo među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Naravno, takav scenarij, da budemo tek treći u skupini, loš je za hrvatski rukomet. I u ovom ne baš sjajnom izdanju Hrvatska mora na kraju igranja u skupini biti ispred Grčke i Belgije.

To što bi nam eventualno prvo mjesto u skupini donijelo lakši ždrijeb za Europsko prvenstvo nekako nije toliko bitno jer je ždrijeb poludirigiran. Naime, već sada se zna da će Hrvatska, naravno ako prođe, igrati u skupini B u Mannheimu. Ne možemo igrati s Njemačkom (domaćin skupine A), Islandom (domaćin skupine C), Norveškom (domaćin skupine D), Švedskom (domaćin skupine E) i Danskom (domaćin skupine F).

U najgorem slučaju možemo u skupini od nositelja dobiti Francusku ili Španjolsku. Budemo li drugi u kvalifikacijskoj skupini, onda nam prijete Portugal, Austrija, Mađarska, Slovenija...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar trabanti
trabanti
19:58 16.03.2023.

Što trebamo? Ozbiljnog izbornika a ne Perkovca! Od njega čak ni Horvat nije bio lošiji!

DU
Deleted user
15:56 14.03.2023.

Prije utakmice u Osijeku sa Nizozemskom slušali smo o tome kako uopće nije upitan rezultat, ako ćemo ih nakantati. Da, tak je bilo do utakmice, a onda veći dio utakmice nigdje nas nije bilo. Mogli smo i dobiti, ali srećom smo izvukli i nerješeno. Igra skoro pa nikakva. Nizozemci su pokazali što je moderan rukomet, a naša igra kao pred 30 godina. Ja tebi , ti meni i sporo, sporo, sporo. Ništa od toga, a ništa i neće biti. kako je brzo rukomet otišao u ništa. Svo vrijeme nakon ČČervara imali smo trenere koji su se učinli u reprezentaciji, a sada vrlo vjerojatno dobili trenera koji niti ne zna kuda je došao, izgleda da mu puno od modernog rukometa nije poznato i jednostavno ne ulijeva povjerenje.