Dva dana do Kosova

Mogu li Luka, Raketa i Kova zajedno u veznu liniju?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening
31.08.2017.
u 13:03
Na lijevom beku u prednosti je ipak Pivarić, a Barišić će uskočiti ako beku Dinamo Kijeva ne zarastu šavovi na glavi.
Pogledaj originalni članak

Uoči subotnje maksimirske utakmice protiv Kosova (20.45) pred izbornikom Ante Čačićem slatke su brige. Ima barem 14 ozbiljnih kandidata za prvih 11.

Osmorica su sigurna (Subašić na golu, Vida i Lovren stoperi, Vrsaljko desni bek, Modrić i Rakitić u vezi, Perišić na krilu, Mandžukić u napadu), a za preostale tri pozicije slijedi velika borba.

Na lijevom beku u prednosti je ipak Pivarić, a Barišić će uskočiti ako beku Dinamo Kijeva ne zarastu šavovi na glavi. Zanimljivo, zaigra li Barišić, postat će već deveti igrač naše zadnje linije od početka kvalifikacija.

Sustav igre 4-2-3-1 ili 4-3-3

U odnosu na posljednju utakmicu na Islandu, protiv Kosova u prvih 11 neće biti Nikole Kalinića, koji je sam priznao izborniku da nije u “bajnom fizičkom stanju”. A to znači da će klasičnu špicu igrati Mandžo. Odluči li se Čačić na omiljenu formaciju 4-2-3-1, onda će na lijevom krilu biti Perišić, a na desno bi krilo mogao Kramarić, koji je u golgeterskoj formi u Bundesligi. Zadnja dva vezna u toj bi formaciji bili Modrić i Badelj, a ispred njih Rakitić.

No možda se Čačić protiv slabašnih Kosovara odluči i na ofenzivniji sistem 4-3-3 pa onda u trojku u vezi stavi dvojac iz Reala Kovačić-Modrić te Rakitića, a ispred njih napadački trojac Kramarić, Perišić, Mandžukić.

Mnogi smatraju da bi Kovačića trebalo uvrstiti u prvih 11 jer u nedavne dvije utakmice španjolskog Superkupa pokazao je kako dobro s Lukom funkcionira u veznoj liniji kraljevskog kluba. Pa ako mogu kod Zidanea, zašto ne bi i kod Čačića.

Iako izbornik jako cijeni Brozovića, teško će Marcelo u prvih 11 nakon što je u Interu ispao iz početnog sastava.

No za koga god da se odluči Čačić, subotnja utakmica trebala bi biti samo zagrijavanje za okršaj s Turskom u utorak.

Berisha i Zeneli najopasniji

Podsjetimo, Kosovare smo početkom kvalifikacija na stadionu Loro Boriçi deklasirali sa 6:0, uz tri pogotka Mandžukića, te po jedan Mitrovića, Perišića i Kalinića.

Kosovari su i na papiru neusporedivo lošija reprezentacija u usporedbi s Hrvatskom, po Transfermarktu vrijede samo 23,7 milijuna eura, čak 13 puta manje nego Hrvatska (315 mil. €).

Problem za kosovskog izbornika Alberta Bunjakija mogla bi biti i nestandardnost njegovih igrača u klubovima. Naime, čak četvorica iz početnog sastava ove sezone još nisu odigrala ni minutu za svoje klubove.

Čačić s time nema problema, osim kod Mitrovića, koji ionako nije u kombinacijama za startera. Inače, dvojica Kosovara s kojima bi hrvatska obrana mogla imati najviše problema su desno krilo Valon Berisha (Red Bull Salzburg) i lijevo Arber Zeneli (Heerenveen). Koliko je nezgodan Berisha, mogli smo se nedavno uvjeriti na utakmicama Rijeke i Red Bull Salzburga.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

KA
kajinx
14:46 31.08.2017.

Mogu, sva tri daju golove!

Avatar southman
southman
13:41 31.08.2017.

Ako protiv kosova ne istrčimo u formaciji 4-3-3, onda ne da nismo za SP nego nismo niti za Mediteranske igre !!

TH
tholjevacdida
15:10 31.08.2017.

Protiv Kosova igrati će samo Kovačić,da zlatne nogice budu odmorne dva dana kasnije za Tursku.