SLAVILI UZ PIVE

Modrić: Pobijedili smo u dvije utakmice, protiv Srbije i nervoze

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
23.03.2013.
u 09:50
- Čuo sam se s Baleom, rekao sam mu da se nadam da neće biti tako raspoložen kao u klubu - otkrio je Luka
Pogledaj originalni članak

Dok su Srbi teškim hodom, noseći u rukama bajadere i 'domaćicu', brzo izašli iz svlačionice, naši su više od sat vremena slavili. Stigla su i dva pladnja s dvadesetak čaša piva.

- Kako je u svlačionici? Super, kako bi bilo. Bila je teška utakmica, takvu smo i očekivali. Prvi dio smo ih držali dalje od gola, kasnije nas je Srbija malo stisnula, ali imali smo Stipu da nas spasi kad je trebalo - rekao je Vedran Ćorluka.

Srna: Poklon Hrvatima

Kapetan Darijo Srna jurišao je desnom stranom, stigao je i asistirati za gol.

- Ova pobjeda je poklon svim Hrvatima. Bili smo maksimalno koncentrirani, to se vidjelo i po tome što nismo davali nikakve bahate izjave. Bili smo sjajni, zreli - kaže Srna.

A Luka Modrić, taj čudesni veznjak iz zaleđa Zadra, bio je briljantan. Cijela obitelj bila mu je u Maksimiru, tata Stipe bio je presretan.

- Dobar je bio moj Luka, što kažete? Ma, važno je da smo pobijedili - govorio je tata Stipe.

Luka je uživao.

- Prekrasan je osjećaj pobijediti Srbiju, posebno ovako dobrom igrom. U prvom poluvremenu nismo im dopustili da pucaju prema golu. Sada nam je pao veliki kamen sa srca. Prije ove utakmice igrali smo još jednu, onu s nervozom. Eto, pobijedili smo u obje. Navijači su bili dobri, stadion pun. Dobro, moglo je biti još i bolje, glasnije - kazao je Modrić.

Nije se želio upuštati u ratne priče. Bila je ovo posebna večer za njega, pa obitelj Modrić bila je protjerana zbog srpske agresije.

- Nećemo o tome. Ono što je bilo prije ne može se zaboraviti, ali ovo je nogomet, sportski događaj i sve ostale stvari treba ostaviti po strani - kaže Modrić.

Obrane su moj posao

Na trenutak je pogledao prema utorku i Walesu.

- Čuo sam se s Baleom, rekao sam mu da se nadam da neće biti tako raspoložen kao u klubu. Pobjedom nad Walesom dobit ćemo dodatnu dimenziju. Plan nam je iz ove dvije utakmice uzeti šest bodova, pola posla smo napravili - zaključio je raspoloženi Luka.

Stipe Pletikosa zaključao je svoja vrata.

- Usrećili smo naš narod. Bili smo zreli, ovo je velika pobjeda. Moje obrane? Pa, to je moj posao - kazao je Pletikosa.

Mateo Kovačić bio je veliko iznenađenje. Malo tko ga je očekivao u momčadi, ali Igor Štimac mu je ukazao povjerenje. Mali je bio odličan, Niko Kranjčar ga je pogledao i rekao: "To je doktor nogometa".

- Bio sam iznenađen kada mi je nekoliko sati prije početka izbornik rekao da igram. Kazao mi je: "Sine, igraj kako znaš". U početku je bilo malo treme, ali kasnije je sve bilo super - rekao je Kovačić.

>> Olić: Ovo je pobjeda svih navijača i cijele Hrvatske

>> Srpski mediji: Tužna igra orlova, meč godine pretvoren u hvatanje za glavu

>> BBC: Hrvatski navijači pjevali su fašističke pjesme iz 40ih

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JA
jadre
10:23 23.03.2013.

Lukice, legendo, vec si sad u top 5 veznjaka svita...kako je "slomio kicmu" onom igracu uz "slow-motion" biciklu...steta, udarac je bio blizu...a gol bi bio za anale...

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:00 23.03.2013.

Bome je Kranjčar dobro primjetio da je Kovačić 'doktor nogometa'. Kovačić ima ono što Krnajčar nema, može povuć loptu prema naprijed i vodit polukontru. Kranjčarov svaki prvi dodir je lopta unatrag prema Modriću ili stoperima jer nema trkačku moć, ni brzinu da s loptom krene naprijed. Vezni red Rakitić-Modrić-Kovačić s Vukojevićem iza leđa mi se čini najboljim rješenjem.

OV
ovoono
11:16 23.03.2013.

Pritisak je bio veliki i zato da vidimo kako će oni igrat pod pritiskom ,tek tada će shvatiti koju su Hrvati tremu pobijedili , usput i srbiju ,tamo će mo im zabit tri kako oni vole