Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što pišu drugi

BBC: Hrvatski navijači pjevali su fašističke pjesme iz 40-ih

navijači
Marko Lukunić/PIXSELL
23.03.2013.
u 09:08

Policija je najavila da će u takvim uvjetima zaustaviti utakmicu, no to se ipak nije dogodilo, piše BBC

Utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije zbog svoje je političke pozadine dobila značajnu pozornost i u stranim medijima. BBC navodi kako je utakmica protekla uz jako osiguranje i u neprijateljskoj atmosferi, a nisu im promakli ni rasistički ispadi hrvatskih navijača koji su nedugo nakon početka utakmice počeli uzvikivati "Ubij Srbina".

"Unatoč opetovanim pozivima hrvatskih nogometnih dužnosnika na poštovanje gostiju, domaća publika uskoro je počela pjevati fašističke pjesme iz 1940-ih", piše BBC, navodeći kako je policija najavila da će u takvim uvjetima zaustaviti utakmicu, no to se ipak nije dogodilo.

Zaključuje se kako bi UEFA unatoč skandalima mogla biti zadovoljna jer je utakmica prošla bez nasilnih incidenata.

>> Sve o utakmici Hrvatska - Srbija možete pročitati u našem specijalu

Komentara 84

VI
Vid
10:54 23.03.2013.

BBC i njihovi novinari neka najprije pometu debelo smece ispred svojih vrata . Najveci huligani koji su donedavno diljem Evrope pravili nerede i nasilje , bili upravo Englezi ...

RU
rusko
12:17 23.03.2013.

Samo jadnici mogu ovako da se vesele.Nogomet me ne zanima toliko ali ovo je bolest nacije.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:51 23.03.2013.

Dok god ima stvari poput skandiranja "Ubij ubij ubij Srbina" dajemo priliku zlonamjernim licemjerima poput BBC-a da nas pr***u u mozak. To moramo iskorijeniti radi sebe, a ne radi BBC-a, Platinija i ostalih. Za pjevanje "u boj u boj za za narod svoj" ili puštanje "lijepa li si" se sigurno ne treba nikome ni ispričavati ni opravdavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije