Odbojka

Mladostašice za povijest, učinile nešto što su čekale 26 godina

Odbojkašice Mladosti
Odbojkašice Mladosti
Odbojkašice Mladosti
Odbojkašice Mladosti
Odbojkašice Mladosti
Odbojkašice Mladosti
Odbojkašice Mladosti
Odbojkašice Mladosti
05.02.2020.
u 23:59
Ne sjećam se kada sam ovako dugo ostao u dvorani na jednoj utakmici. Počeli smo u 20 sati,a  završili u 23.15 sati. Naravno, da netko ne bi pomislio da se igralo 3 sata i 15 minuta. Nije. Imali smo prekid zbog nestanak struje od sat vremena – rekao je Saša Ivanišević, trener Mladostašica
Pogledaj originalni članak

Odbojkašice zagrebačke Mladosti nakon 26 godina ponovno će zaigrati u četvrtfinalu jednog europskog kupa. Posljednji put su među osam bile 1994. godine kada su u četvrtfinalu Lige prvakinja pobijedile francuski Riom, dvaput po 3:0. A sinoć, u neviđenoj drami, u pravom noćnom maratonu.

Mladostašice su izbacile mađarski Fatum. U osnovnom meču bilo je 3:2 za Mladostašice, a  kako su istim rezultatom izgubile u gostima, igrao se zlatni set. 

- Ne sjećam se kada sam ovako dugo ostao u dvorani na jednoj utakmici. Počeli smo u 20 sati,a  završili u 23.15 sati. Naravno, da netko ne bi pomislio da se igralo 3 sata i 15 minuta. Nije. Imali smo prekid zbog nestanak struje od sat vremena – rekao je Saša Ivanišević, trener Mladostašica.

U trenutku prekida Mladost je vodila 1:0 u setovima i 19:17 u drugom. Naravno,m kada je došla struja igračice su se ponovno morale zagrijati...

- Srećom, dobile smo taj drugi set i povele sa 2:0. Sve je trebalo biti završeno rano, ali su se Mađarice vratile iz ponora  uspjele su izjednačiti na 2:2. Iskreno, ne zam koje je više pogodovao prekid zbog nestanak struje. Znam samo da je bila dobra stvar što su se treneri sa sucima dogovorili da se peti set igra do samo 15 bodova. Umor je već radio svoje i sve igračice su jedva stajale na nogama – rekla je Božana Butigan, srednji bloker mladostašica.

U zlatnom setu gošće su povele sa 14:11 i činilo se da je svemu kraj. Na servis je za Mladost došla Valentina Vrbanc koja nije ni trebala igrati završnicu ove dramatične utakmice. 

- Morao sama nekog staviti jer Mika Grbavica više nije mogla. Pozlilo joj je, počelo joj se mantati. Igrala je koliko je mogla i onda sam je morao povući na klupu jer bi se u suprotnom srušila na parketu. Tako smo u ključnim trenucima utakmice ostali bez jedine dijagonale u klubu i morali smo napadati s primačima. Iskreno, kod 11:;14 sam pomislio da je gotovo. A onda sam se sjetio nekih utakmica koje su imale sličan scenarij. Zaista je nevjerojatno kako je Vrbanc dobro servirala i stigli smo do 14:14. Onda smo mi imali nekoliko meč lopti i konačno smo iskoristili, mislim treću ili četvrtu. Svaka čast ovim curama. Zaslužile su jedan ovakav rezultat. Kada pogledate koliko su sve mlade vjerujem da je pred njima jedn lijepa budućnost – rekao je Saša Ivanišević. 

Željko Nojić, nekadašnji sjajni igrač Mladosti, danas je u ulozi pomoćnog trenera ženske ekipe.

- Čovječe, mislio sam da će i srce iskočiti u zlatnom setu. Koliko drame, koliko preokreta  pričao je Nojić.

Mladostašice će u četvrtfinalu igrati protiv poljskog sastava Police.

- Sad nije vrijeme da o njima razmišljamo. Ja još uvijek ne znam da oli sanjam ili je stvarnost da smo prošle dalje. Pola utakmice se uopće ne sjećam. Ma, ludilo – rekla je Butigan. 

Mađarice su igrale kao da su u svojoj dvorani., Skupina do pedesetak njihovih navijači, koji se zovu „Fanatici“ navijalo je od prve do zadnje minute. A čak i kad je nestalo struje.

Oni su doista opravdali svoje ime jer su fanatično navijali. Kod 14:11 za svoj sastav počeli su skakati an tribini, grliti se, slaveći prolaz...Ali, Mladostašice su mislile drugačije.

- Iskreno, nisam vjerovala u prolaz. Dobri su oni ekipa, mislim da su nas jako podcijenili u onoj prvoj utakmici. Ma, koga sad briga, glavno da mi slavimo – rekla je Mateja Rajković, libero kluba.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.