RUŠI SVE PRED SOBOM

Messi izgubio još jednu bitku protiv Ronalda: Portugalac je apsolutni vladar u nogometu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
22.09.2021.
u 14:44
Na listi najbogatijih našao se i Andres Iniesta, koji u Japanu zarađuje enormne iznose...
Pogledaj originalni članak

Forbes se specijalizirao za liste najbogatijih u raznim sferama i to čini iznimno precizno pa se uvijek iščekuju novi podaci, a upravo su stigli oni vezani za najplaćenije nogometaše na svijetu.

I stiglo je do nekih promjena na samom vrhu. Iako, imena koja tamo vidimo konstanta su posljednjih gotovo dva desetljeća.

Naime, Leo Messi više nije najplaćeniji, sad je to Cristiano Ronaldo. Portugalac prolazi novu mladost u Manchester Unitedu te potvrđuje što ljubav može učiniti u smislu elana, snage, motivacije i mogućnosti. Zato zarađuje plaću od 70 milijuna američkih dolara godišnje, uz 55 milijuna dolara ostalih prihoda. Ili, ukupno - 125 milijuna dolara.

Foto: Reuters

A da ljubav čini sve navedeno, potvrđuje i slučaj Lea Messija, koji zasad u Parizu prolazi kroz turbulentno razdoblje i čini se da ne uživa igrajući za PSG. Barcelona je njegova najveća ljubav, odvojen je od nje i vrlo vjerojatno joj se kao igrač više nikad neće vratiti.

>>> Leo Messi teška srca napustio Barcelonu

Odrazilo se to na njegove predstave, ali i primanja. Iako zarađuje pet milijuna dolara više godišnje od Ronalda, kad se radi o plaći, ukupno zarauje 110 milijuna dolara. Tih 35 milijuna "ostalih prihoda" ga je koštalo prvog mjesta.

Na trećem mjestu je njegov suigrač Neymar s 95 milijuna dolara (75 milijuna plaće i 20 milijuna ostalih prihoda). Zatim dolazimo do realnijih brojki, ali i još jednog igrača PSG-a. Kylian Mbappe je četvrti s plaćom od 28 milijuna i ostalim primanjima od 15 milijuna.

Na petom je mjestu Mohamed Salah s 25 milijuna plaćom i 16 milijuna ostalih prihoda, šesti je Robert Lewandowski s 27 milijuna plaćom i osam milijuna ostalih prihoda. A zatim slijedi iznenađenje. Andres Iniesta još je aktivan, ima vrtoglavih 31 milijun dolara plaće u Vissel Kobeu, japanskom klubu koji je prošlu sezonu završio tek 14. pa se dovodi u pitanje Iniestina isplativost. Uz tu plaću zarađuje dodatnih četiri milijuna dolara godišnje.

Paul Pogba je osmi s 27 milijuna dolara plaće i sedam milijuna ostalih prihoda, Gareth Bale je na 26 milijuna plaće i još šest milijuna ostalih prihoda, a listu deset najplaćenijih zatvara Eden Hazard s 26 milijuna dolara plaćom i tri milijuna dolara dodatnih prihoda.

>>> Cristiano Ronaldo se vratio u voljeni klub

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:45 22.09.2021.

Što to ima veze tko je bolje plaćen? Ili tko je gdje dao više golova? Messi je bolji igrač i točka a osim toga pravi Ronaldo je Brazilac i taj je bio duplo bolji od ove portugalske kopije.