Slučaj Burić

Mateša: Burićevoj odluci ni HVS ni HOO ne mogu ništa

Foto: 'Marko Prpiæ'
Mateša: Burićevoj odluci ni HVS ni HOO ne mogu ništa
29.10.2009.
u 20:30
Burić nije imao nikakvih zahtjeva ni prema HVS-u ni prema HOO-u o kojima bismo eventualno pregovarali.
Pogledaj originalni članak

Možda se od neprijateljskog preuzimanja dionica i možete zaštititi, ali "neprijateljsko preuzimanje" vrhunskih sportaša teško se može spriječiti. Takva je situacija i u slučaju vaterpolskog reprezentativca Damira Burića koji je kao igrač Pro Recca odlučio uzeti talijansko državljanstvo i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji.

Draganja je nešto drugo

Bura, barem zasad, ne kani igrati za talijansku vrstu, nego je cilj cijele operacije da Burić može nastupati za Pro Recco i u talijanskom prvenstvu (a ne samo u Euroligi) te da klubu omogući jednog stranca više (jer on više neće biti smatran strancem).

Ovako ili onako, za Hrvatsku više neće nastupati. Rudić je ostao bez jednog igrača, i to ne bilo kakvog nego – stožernog igrača. Burić je bio prvi branič nacionalne vrste.

– Uzimanje drugog državljanstva privatna je odluka pojedinca i tu ni HVS ni HOO ne mogu ništa. Teško je to zabraniti bilo kakvim ugovorom jer su u pitanju ljudska prava i slobode. Bilo kakva zabrana u tom smislu bila bi srušena tužbom na sudu u Strasbourgu – komentirao je situaciju oko Burića Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, te napomenuo:

– Burić nije imao nikakvih zahtjeva ni prema HVS-u ni prema HOO-u o kojima bismo eventualno mogli pregovarati. Dakle, ovaj slučaj razlikuje se od slučaja Duje Draganje kojega smo ipak zadržali u Hrvatskoj kad je izrazio namjeru da ode u Katar.

Imao je svoju računicu

Perica Bukić, predsjednik HVS-a, ni jučer nije razgovarao s Burićem, a neće ga ni zvati jer, ispravno, misli da je Burić taj koji je trebao nazvati i obavijestiti njega i Rudića o svojoj namjeri. I to mnogo prije nego što je donio konačnu odluku.

Burić je očito imao svoju računicu.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MT
Mateo Torca
23:44 29.10.2009.

slusaj Filicu, Buric nije prvi bek nego Buslje i mladi je i bolji od njega, ali nije iz Zagreba pa je ocito to problem!

MT
Mateo Torca
23:47 29.10.2009.

dobro nije nije ovaj iz Zagreba ali je igro za Mladost, pa je to isto!