Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Vaterpolo

Mateša: Burićevoj odluci ni HVS ni HOO ne mogu ništa

Burić nije imao nikakvih zahtjeva ni prema HVS-u ni prema HOO-u o kojima bismo eventualno pregovarali.
29. listopada 2009. u 20:30 2 komentara 3 prikaza
'09.04.2008.....zagreb...spo....plivaliste mladost,vaterpolo utakmica mladost-partizan.foto:marko prpic damir buric'
Foto: 'Marko Prpiæ'

Možda se od neprijateljskog preuzimanja dionica i možete zaštititi, ali "neprijateljsko preuzimanje" vrhunskih sportaša teško se može spriječiti. Takva je situacija i u slučaju vaterpolskog reprezentativca Damira Burića koji je kao igrač Pro Recca odlučio uzeti talijansko državljanstvo i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji.

Draganja je nešto drugo

Bura, barem zasad, ne kani igrati za talijansku vrstu, nego je cilj cijele operacije da Burić može nastupati za Pro Recco i u talijanskom prvenstvu (a ne samo u Euroligi) te da klubu omogući jednog stranca više (jer on više neće biti smatran strancem).

Ovako ili onako, za Hrvatsku više neće nastupati. Rudić je ostao bez jednog igrača, i to ne bilo kakvog nego – stožernog igrača. Burić je bio prvi branič nacionalne vrste.

– Uzimanje drugog državljanstva privatna je odluka pojedinca i tu ni HVS ni HOO ne mogu ništa. Teško je to zabraniti bilo kakvim ugovorom jer su u pitanju ljudska prava i slobode. Bilo kakva zabrana u tom smislu bila bi srušena tužbom na sudu u Strasbourgu – komentirao je situaciju oko Burića Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, te napomenuo:

– Burić nije imao nikakvih zahtjeva ni prema HVS-u ni prema HOO-u o kojima bismo eventualno mogli pregovarati. Dakle, ovaj slučaj razlikuje se od slučaja Duje Draganje kojega smo ipak zadržali u Hrvatskoj kad je izrazio namjeru da ode u Katar.

Imao je svoju računicu

Perica Bukić, predsjednik HVS-a, ni jučer nije razgovarao s Burićem, a neće ga ni zvati jer, ispravno, misli da je Burić taj koji je trebao nazvati i obavijestiti njega i Rudića o svojoj namjeri. I to mnogo prije nego što je donio konačnu odluku.

Burić je očito imao svoju računicu.

otkrio gdje je za valentinovo
Grašo progovorio o vezi s Hanom Huljić, ali i puncu Tončiju: 'Svaka spačka može bit' fatalna za njega'
BioBran
PROMO
300% snažniji prirodni imunitet
  • Mateo Torca:

    slusaj Filicu, Buric nije prvi bek nego Buslje i mladi je i bolji od njega, ali nije iz Zagreba pa je ocito to problem!

  • Mateo Torca:

    dobro nije nije ovaj iz Zagreba ali je igro za Mladost, pa je to isto!