SPLIĆANKE DOMINIRAJU

Marjane, Marjane ča barjak ne viješ: I Vuletić i Jelić prvakinje prvakinje Europe

Foto: Privatne fotografije
Medalje
Foto: Privatne fotografije
Medalje
Foto: Privatne fotografije
Medalje
Foto: Privatne fotografije
Medalje
10.04.2021.
u 18:31
Lena Stojković (46 kg), Bruna Vuletić (62 kg) i Matea Jelić (67 kg) obogatile su ionako već bogatu trofejnu vitrinu splitskog Taekwondo kluba Marjan
Pogledaj originalni članak

Glavnim bugarskim gradom ovih je dana zavladala zlatna splitska groznica. Naime, na Prvenstvu Europe u Sofiji u samo tri dana tri Splićanke postale su europske prvakinje, sve odreda članice splitskog Marjana.

Nakon 19-godišnje Lene Stojković Vuletić (46 kg) u četvrtak, dva dana kasnije pozlatile su se i 21-godišnja Bruna Vuletić (62 kg) i 23-godišnja Matea Jelić (67 kg). Sa ta tri zlata kolekcija medalja splitskog kluba s velikih natjecanja popela se na 31 po čemu im niti jedan sportski kolektiv u hrvatskoj nije ravan.

Nekome zalutalom na You Tube kanal Europskog taekwondo saveza moglo se učiniti da gleda finale Prvenstva Hrvatske. No, bio je to hrvatski finale Prvenstva Europe u kategoriji do 62 kilograma u kojem je 21-godišnja Splićanka Bruna Vuletić nadjačala pet godina stariju Zagrepčanku Mariju Štetić (14:10).

Ako se pitate kako je do toga moglo doći kada se zna da svaka zemlja može imati po kategoriji samo jednu predstavnicu odgovor leži u činjenici da je Štetić promijenila sportsko državljanstvo i da je od prošle godine reprezentativka Bosne i Hercegovine. Na taj potez ova vrsna tekvondašica odlučila se kada je shvatila da će u kimonu s hrvatskim grbom teško dobiti priliku da se plasira na Olimpijske igre. A ovako će taj plasman pokušati ostvariti, s legitimnim izgledima, na predstojećem olimpijskom kvalifikacijskom turniru koji će se održati također u Sofiji.

Baš kao i Bruni Vuletić i Matei Jelić ovo je prvo europsko, seniorsko, zlato. Matea je svojedobno bila treća u Montreauxu prije pet godina, dakle sa samo 18 godina, nakon čega je propustila tri lijepe prilike za osvajanje odličja. Triput je gubila u borbama za odličje, jednom na Prvenstvu Europe i dvaput na Svjetskim prvenstvima to sa tim iskustvom sve je to naplatila u Sofiji.

Kninjanka je najprije u polufinalu pobijedila trofejnu Francuskinju Magdu Wiet i to u, dodatnoj, četvrtoj rundi sa dva sjajno plasirana udarca šakom u tijelo. Nakon toga, u finalu, pobijedila je dvostruku europsku prvakinju Lauren Williams (13:10) kontrolirajući borbu do samog kraja. Njen vrisak najbolje je oslikao radost proizašlu iz činjenice da je s ovim zlatom negdašnja svjetska juniorska prvakinja (2014.) svladala jednu, u seniorima dosad prisutnu, psihološku barijeru.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
Jania
13:33 12.04.2021.

Bravo, cure!

Avatar rubinet
rubinet
00:13 11.04.2021.

Čestitke !