SAVEZ U OFENZIVI

HNS dovodi Mirka Marića pod hrvatsku zastavu, želi i Tikvića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
HNS dovodi Mirka Marića pod hrvatsku zastavu, želi i Tikvića
16.03.2014.
u 14:30
HNS priprema pistu za slijetanje još jednoga talenta. Uočeno je da za Njemačku U18 lijevoga braniča igra Hrvat, Armando Tikvić iz HSV-a.
Pogledaj originalni članak

U tijeku je akcija dovođenja reprezentativca BiH Mirka Marića (19) pod hrvatsku zastavu. Pribavljena je sva dokumentacija i proslijeđena Fifi pa se u HNS-u nadaju kako bi centarfor Širokoga Brijega bio na raspolaganju izborniku Gračanu za odlučujući sraz s Ukrajincima u kvalifikacijama za EP.

Odigrao je 15 utakmica u prvenstvu i u Europi i postigao dva pogotka. Marić je igrao službene utakmice za mlade selekcije BiH, a ključni dokument koji mu otvara vrata Saveza je hrvatska putovnica izdana prije nastupa za reprezentaciju BiH.

Tu, primjerice, zapinje priča s Gregoryem Serticem, koji je po dokumente krenuo nakon što je već igrao za Francuze. Takav talent ne može proći nezapaženo, pa se priča kako na ljeto dolazi u Dinamo. Marićevo ‘privođenje’, potpuno je suprotan primjer od one šeprtljave reakcije Saveza s Josipom Drmićem, koji danas igra Švicarsku. Jozak uvjerava kako je i Marić potencijal za A vrstu. Nadamo se da iz NS BiH neće kontrirati HNS-u zbog gubitka Marića. Zamislite da sada Safet Sušić stavi Halilovića na popis za Brazil...

Inače, HNS priprema pistu za slijetanje još jednoga talenta. Uočeno je da za Njemačku U18 lijevoga braniča igra Hrvat, Armando Tikvić iz HSV-a, s kojim se upravo uspostavljaju kontakti. Mali ‘Diego’ Armando mogao bi biti novi prebjeg iz Njemačke nakon braće Kovač i Klasnića...

>> Drmić pjevušio Lijepu našu, Modrić impresioniran Olićem...

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

AB
abendblatt
15:43 16.03.2014.

Bravo sve mlade talentirane Hrvate pod hrvatski stijeg, krv nije voda.

Avatar Django
Django
15:05 16.03.2014.

"....Nadamo se da iz NS BiH neće kontrirati HNS-u zbog gubitka Marića. Zamislite da sada Safet Sušić stavi Halilovića na popis za Brazil......" ------------------------------------------------- Plitko! Možemo zamisliti svašta, ali uopće nije bitno što želi ili poduzima neki izbornik. Jedino bitno je ono što želi igrač. Pa ako Halilović želi igrati za BiH, igrati će. I obratno.

HA
hajduk1966
19:36 16.03.2014.

Od viska glava ne boli