Liga prvaka

ManU u lovu na gotovo nemoguće, neizvjesno u Portu

Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester United - PSG
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester United - PSG
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester United - PSG
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester United - PSG
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester United - PSG
05.03.2019.
u 13:48
U posljednjih 50 europskih domaćih utakmica PSG je na Parku prinčev izgubio samo dva puta i nikada nije ispao nakon što je u prvom susretu slavio na gostovanju
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Old Traffordu slavio s 2:0, PSG će u srijedu na svom travnjaku protiv Manchester Uniteda tražiti potvrdu prolaza u četvrtfinale elitnog natjecanja Starog kontinenta.

U drugom susretu večeri na Dragau će snage odmjeriti Porto i Roma, a u prvom susretu Talijani su slavili s 2:1.

Nakon 0:2 na Old Traffordu, izgledi Uniteda su minimalni. Premda se u taboru Crvenih vragova nadaju čudu, teško je vjerovati kako bi momčad Ole Gunnara Solskjaera mogla nadoknaditi uvjerljiv domaći poraz. I te bez čak desetorice prvotimaca koji su otpali zbog suspenzija i ozljeda ili su im izgledi za nastup minimalni.

- Nećemo se predati bez borbe. Idemo u Pariz uživati u nogometu. Znamo da nas čeka teško gostovanje, ali i dalje mislim da smo u igri, da imamo izgleda - poručio je Ole Gunnar Solskjaer.

Upravo je Solskjaer bio u sastavu kada je United 1999. napravio podvig i u polufinalu Lige prvaka izbacio Juventus koji je nakon 11 minuta u Torinu vodio s 2:0, nakon što je prvi susret na Old Traffordu završio 1:1.

United je do kraja susreta zabio tri gola i izborio finale u kojem je protiv Bayerna napravio još jedno čudo. Rezultat 0:1 je s dva gola u sudačkoj nadoknadi okrenuo u pobjedu 2:1 i veliko slavlje.

- Nemojte nas otpisivati - dodao je Unitedov menadžer. 

Crveni vragovi su u 16 utakmica pod vodstvom norveškog stručnjaka upisali samo jedan poraz i to od PSG-a. No, United nikada u Europi nije prošao dalje kada je prvu utakmicu izgubio kod kuće.

- Odlično igramo u gostima, međutim, brinu nas ozljede i suspenzije određenih igrača - kazao je Solskjaer koji u uzvratu ne može računati na suspendiranog Paula Pogbu te ozlijeđene Nemanju Matića, Juana Matu, Antonia Valenciu, Jessea Lingarda, Andera Herreru i Anthonyja Martiala, a upitan je nastup Phila Jonesa i Alexisa Sancheza.

S druge strane PSG je i dalje bez ozlijeđenog Neymara koji se zabavlja na karnevalu u Rio de Janeiru, a upitan je nastup Edisona Cavanija. Međutim, ostatak momčad je spreman. Parižani se ove sezone ne žele zadovoljiti plasmanom u četvrtfinale, ove godine napokon žele europsku krunu.

U posljednjih 50 europskih domaćih utakmica PSG je na Parku prinčev izgubio samo dva puta i nikada nije ispao nakon što je u prvom susretu slavio na gostovanju.

- Neće nas zadovoljiti ulazak u četvrtfinale. Ova godina bi mogla biti posebna - kazao je branič Dani Alves. Brazilac je do sada osvojio tri Lige prvaka s Barcelonom i dva Kupa UEFA sa Sevillom.

U drugom susretu večeri Porto će loviti pogodak zaostatka iz Rima. Oba sastava dočekuju europski nastup nakon teških poraza u nacionalnom prvenstvu. Porto je na svom travnjaku izgubio od Benfice sa 1:2 ispustivši vrh ljestvice, dok je Roma dobila pljusku u gradskom derbiju od Lazija.

Novi neuspjeh dobro bi uzdrmao pozicije Sergia Conceicaoa i Eusebia di Francesca. Talijanski mediji navode kako će Di Francesco u slučaju Romina ispadanja dobiti otkaz već u avionu na povratku kući. Zanimljivo, kao njegov nasljednik se spominje Portugalac Paulo Sousa.

- Protiv Lazija smo napravili previše pogrešaka, pristup utakmici je bio pogrešan - kazao je Romin strateg. - "Ne vjerujem kako su moji igrači u toj utakmici razmišljali o Portu. Ipak je to bio derbi. Htjeli smo, ali to očito nije bilo dovoljno - dodao je.

Za Porto je zabrinjavajuće što nije dobio zadnjih šest utakmica u fazi na ispadanje Lige prvaka.

Porto je zadnji put stigao do četvrtfinala 2015. godine kada je ispao od Bayerna, dok je Roma lani stigla do polufinala u kojem je izgubila od Liverpoola.

Porto dočekuje Romu u najjačem sastavu, dok kod Talijana neće biti Cengiza Undera, a upitan je i nastup Kostasa Manolasa i Nicole Zaniola.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.