Dinamo

Mamić: Igrali smo posve pogrešno

Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Mamić: Igrali smo posve pogrešno
11.09.2011.
u 11:01
Nismo uspjeli Hajduk umarati širenjem igre, držanjem lopte. Previše smo igrali na dubinske lopte, a to je teško kada je njih osam stalo natrag. Samo jedna ta lopta je prošla, kad smo zabili gol - kaže Jerko Leko
Pogledaj originalni članak

Kruno Jurčić šetao je oko plavog Dinamovog autobusa u utrobi Poljuda, širio ruke, objašnjavao... Posebno dugo je pričao sa Šimunićem. Nezadovoljstvo je vladalo, lica su bila mrka.

- Nisam zadovoljan, utakmicu nismo dobro odigrali. Imali smo sjajnu prigodu nakon isključenja Brkljače, ali nismo koristili igrača više. Igrali smo previše kroz sredinu, puno lopti smo bacili u bunar – vidno nezadovoljan igrom svoje momčadi bio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Jedinu utjehu pronašao je u rezultatu. Tih 1:1 ostavilo je Dinamo na velikih pet bodova prednosti.

- Na kraju je ostala ista distanca u bodovima. Hajduku čestitam na junačkoj borbi s igračem manje, pokazali su veliko htijenje i zalaganje, čak u nekim situacijama bili opasni po naša vrata. Ozračje je bilo dobro, čestitam publici, a oni prekidi su folklor ovakvih utakmica – kazao je Mamić. Slično su rezonirali svi njegovi igrači. Iskusni Jerko Leko u svom povratničkom derbiju iz svlačionice nije izašao nasmiješen. U nekim drugim okolnostima 1:1 bi zadovoljilo Dinamo, ali sada i dalje stoji da modri u Poljudu nisu slavili već četiri godine. A ta pobjeda datira još iz vremena Luke Modrića.

- Nezadovoljan sam, morali smo iskoristiti igrača više. Nismo uspjeli Hajduk umarati širenjem igre, držanjem lopte. Previše smo igrali na dubinske lopte, a to je teško kada je njih osam stalo natrag. Samo jedna ta lopta je prošla, kad smo zabili gol. Trebali smo više izvući iz ove utakmice. Mi smo došli po pobjedu, šteta što je nismo ostvarili. Hajduku čestitam na bodu, i mi smo mu pomogli. Poginuli su za bod, a mi smo trebali više. Valjda ćemo izvući neke pouke – rekao je Leko.

Okrenuo se srijedi i gostovanju Reala u Maksimiru.

- Neka se ovaj rezultat ponovi i u srijedu, pa ćemo lakše ovo prebroditi – kaže Leko.

Lucho Ibanez, nakon Hajdukova vodstva, brzim izjednačenjem vratio je Dinamo u igru. Malo tko je vjerovao da nakon toga više neće biti golova, ali tako je ispalo. Argentinac je bio razočaran, kao i većina njegovih suigrača.

- Sretan sam zbog pogotka, ali ne mogu biti sretan kada nismo iskoristili igrača više gotovo cijelu utakmicu. Ideja je bila da širimo igru, ali nismo uspjeli – kazao je Ibanez.

Unatoč Hajdukovom igraču manje, na vratima Dinama dosta posla imao je Ivan Kelava.

- Došli smo po pobjedu, ali na kraju je najbitnije da nismo izgubili. Imali smo svoje prigode, nismo ih iskoristili, rekao bih da je na kraju pobijedio nogomet. A mi se sada okrećemo Realu, igramo Ligu prvaka i to je velika stvar – kazao je Kelava.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

Avatar babas
babas
11:18 11.09.2011.

Dinamova nemoć u napadu protiv čvrstog i dobro organiziranog Hjduka sa igračem manje. Da je Hajduk bio kompletan,teško bi Dinamo izvukao bod. Ovako nula je najrealnija po viđenom i po stvorenim šansama.

VO
volimDinamo
11:13 11.09.2011.

problem je u tome kad god gostujete na poljudu da pokažete da niste pravi profesionalci. uvijek padnete na provokacije uprave i igrača hajduka,a naročito se userete atmosfere na stadionu koju vam priredi torcida. valjda je jurčić sada vidi da kontrolirana utakmica ne vodi ničemu ako nema hrabrosti poleteti prema golu.

Avatar feudalac
feudalac
15:45 11.09.2011.

Administrator blokira sve postove osim onih primitivaca hajdukovaca