Senzacionalan ishod

Majka Priroda je u slučaju Braathenove pobjede pokazala koliki joj je utjecaj

Majka Priroda je u slučaju Braathenove pobjede pokazala koliki joj je utjecaj
17.01.2022.
u 16:30
Ovakvo stanje sugerira neizvjesnu borbu za Mali kristalni globus u koju se, možda, mogao uključiti i naš Filip Zubčić da u ovoj utrci nije ostao izvan druge vožnje.
Pogledaj originalni članak

I na svetoj slalomskoj stazi demonstrirala je Majka Priroda koliko je u stanju utjecati na ishod skijaškog natjecanja. Jer uz dužno priznanje mladom Norvežaninu Lucasu Braathenu za odvažnost i savršenu drugu vožnju, nikad on ne bi pobijedio u jučerašnjoj utrci da staza nije kopnjela.

A on je iskoristio idealan startni broj u drugoj vožnji (29.) i samo godinu dana nakon teške ozljede (prednji križni) odvezao slalom karijere kojem parirati nisu uspjeli ni njegovi favorizirani sunarodnjaci Foss-Solevaag i Kristoffersen. Foss-Solevaag je na koncu završio šesti, a prvoplasirani iz prvog laufa Kristoffersen ostao je bez bodova. A krenuo je s prednošću od dvije sekunde i četiri stotinke te je izgledao kao pobjednik sve do ciljne ravnine kada je promašio jedna vrata.

Drugi je bio Švicarac Yule (+0.22) a treći Talijan Razzoli (+0.29). A svi ti neočekivani plasmani dodatno su pomiješali poredak slalomaša u Svjetskom kupu čiji vrh izgleda ovako: 1. Foss-Solevaag 180, 2. Yule 162, 3. Braathen 155, 4. Razzoli 154, 5. Jakobsen 140, 6. Noel 132, 7. Feller 125..... 11. Zubčić 91...

Ovakvo stanje sugerira neizvjesnu borbu za Mali kristalni globus u koju se, možda, mogao uključiti i naš Filip Zubčić da u ovoj utrci nije ostao izvan druge vožnje. Neobjašnjivo spor i suzdržan, ni približno sličan agresivnom sebi, Zubčić je za najbržim Kristoffersenom zaostao dvije sekunde i 66 stotinki što je bilo dovoljno tek za 34. vrijeme.

Pet mjesta iza njega (39.) smjestio se još sporiji Istok Rodeš (+3.06). Među onih 20 vozača koji nisu završili prvi lauf bio je i Samuel Kolega, a našeg slalomskog specijalista Mateja Vidovića nije ni bilo jer je na testiranju na COVID-19 imao pozitivan nalaz.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.