Košarkaški PH

Ludnica na Gripama! Splićani izborili majstoricu s Cedevitom!

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
Ludnica na Gripama! Splićani izborili majstoricu s Cedevitom!
19.05.2012.
u 20:17
- Pokazali smo da smo ravnopravan protivnik Cedeviti - kazao je trener Splita Bavčević.
Pogledaj originalni članak

Serija se vratila u Zagreb, Split je u drugoj utakmici polufinala doigravanja Lige za prvaka pobijedio Cedevitu s 82:79 (27:19, 19:13, 11:22, 25:25), poravnao na 1-1 i sada Cibona čeka tko će joj se sučeliti u finalu prvenstva Hrvatske. Na Gripama je bio pakao, pred dvije tisuće vatrenih gledatelja "žuti" su igrali kao u transu. Na poluvremenu je bilo 46:32, činilo se da će Cedevita pasti bez ispaljenog metka, ali momčad Dražena Anzulovića vratila se u trećoj četvrtini do 57:57.

No, "žuti" nisu posustali, u dramatičnom dvoboju, pravoj infarktnoj završnici domogli su se vrijedne pobjede. Cedevita je u posljednoj četvrtini rano ušla u bonus, igralo se koš za koš, da bi Splićani na kraju završili u pobjedničkom klupku. Junak pobjede Splita je Ivan Mimica, koji je postigao 26 poena, trice gađao 4-6, njemu uz bok bio je Josip Sobin sa 16 poena i 8 skokova. Kod gostiju Draper je zabio 15 poena, solidni su bili Opačak i Baždarić.

- Hvala publici na lijepoj atmosferi. Mogli smo ih u nekoliko navrata slomiti, ali na kraju je najvažnija pobjeda. Idemo pobijediti u trećoj utakmici, ne razmišljamo o ničemu drugom - rekao je iskusni Ante Grgurević.

Promukli glas Dražena Anzulovića, ali i izraz lica, sve su govorili. Nije mu dobro sjeo još jedan poraz na Gripama.

- Igrali smo na trenutke, nedovoljno za pobijediti u gostima. Split ima odličnu publiku, vratili smo se u trećoj četvrtini, imali priliku, ali smo promašili otvorene situacije. Idemo se skupiti, pobijediti u trećoj utakmici – rekao je Anzulović.

Netko ga je pitao zbog čega više nije koristio Bilana.

- Kako je igrao, mislim da sam ga i previše koristio – odriješit je Anzulović.

A trener Splita Nikša Bavčević smatra da je prvo poluvrijeme bilo najbolje što je ove sezone Split odigrao.

- Odigrali smo prvo poluvrijeme najbolje ove sezone. Dok smo poštovali kolektivnu igru imali smo prednost, kada smo počeli igrati individualno onda smo bili loši. Brojnim izmjenama uspio sam smiriti situaciju. Sada imamo pravo reći da idemo pobijediti u trećoj utakmici, pokazali smo da smo ravnopravan protivnik Cedeviti, trebat će nam pet minuta više koncentracije – kazao je Bavčević.

Treća utakmica igra se u srijedu u Zagrebu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar rajon rondo
rajon rondo
20:25 19.05.2012.

Pazi naslov : \"podvig žutih \", ha-ha, koje novinarstvo. split je bio bolji u obje utakmice, nadam se da ce dobiti u trecoj i zasluzeno otici u finale. cedevita je katastrofa.

UT
utakmica
20:32 19.05.2012.

Pozdrav! Imam veliku kolekciju starih utakmica Jugoplastike,Šibenke,Cibone,Hrvatske,Ex-Yu,Euro kupova,Nba,Dražena Petrovića ( oko 140 utakmica ) i još puno drugih ( preko 2000 utakmica, nogomet,rukomet, vaterpolo...) na dvd-ima,pa ako netko ima neke utakmice za razmjenu ili ga zanimaju,neka se javi, E-mail: utakmica@net.hr

LT
lini tovar
21:59 19.05.2012.

totalna festa na gripama! cestitke igracima i istoku koji nas je danas lipo pratia, takoder pozdrav i policajcima koji su danas radili na gripama uz mali podsjetnik, poruka :D ps RADICU ODLAZI !