Europska natjecanja

Liga prvaka u dvije satnice i uvedena mogućnost četvrte zamjene

Foto: UESyndication/PIXSELL
Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Marcelo
Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Rakitić
Foto: Reuters
Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Rakitić
Foto: Screenshot
Uefa ždrijeb
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
Uefa
27.03.2018.
u 15:24
Treneri na raspolaganju imati 12 pričuvnih igrača umjesto dosadašnjih sedam što će im omogućiti više taktičkih mogućnosti u najvažnijoj utakmici sezone
Pogledaj originalni članak

Europski nogometni savez objavio je u utorak kako će se od sljedeće sezone u utakmicama Lige prvaka i Europske lige koje odu u produžetak biti dopuštena četvrta izmjena igrača.

To je najveća izmjena pravila u eurokupovima za sljedeći trogodišnji ciklus.

Usto, odlučeno je kako će za finala Lige prvaka, Europske lige te europskog Superkupa momčadi moći prijaviti 23 igrača, a ne 18 kao što je to dosad bio slučaj.

Tako će treneri na raspolaganju imati 12 pričuvnih igrača umjesto dosadašnjih sedam što će im omogućiti više taktičkih mogućnosti u najvažnijoj utakmici sezone.

Iz Uefe su objavili i nove termine početaka utakmica Lige prvaka. Tako će od sljedeće sezone po dvije utakmice utorkom i srijedom počinjati u 18.55 sati, a preostalih šest u 21 sat, dok će se utakmice Europske lige tijekom natjecanja po skupinama i u 16-ini finala igrati četvrtkom također s počecima u 18.55 i 21 sati.

Određen je i domaćin ovogodišnjeg Superkupa. Utakmica između pobjednika Lige prvaka i Europske lige igrat će se 15. kolovoza u Tallinnu.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.