Digla se prašina

Legendarni hrvatski trener izazvao buru u Srbiji: Skandalozno! Hrvati u kaosu nakon Eura

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
London: Trening Hrvatske na Wembleyu uoči utakmice protiv Engleske
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Nogometna reprezentacija odradila posljednji trening prije susreta sa Škotskom
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
02.07.2021.
u 12:23
– Što se tiče odnosa nakon izjave Rebića, izbornik mora biti taj koji će odlučiti hoće li mu zatvoriti vrata ili ih ostaviti otvorenima, nema tko drugi. Osim ako to HNS neće uvjetovati – kaže Lončarević.
Pogledaj originalni članak

Mnogo bure u našoj sportskoj javnosti podigla je objava koju je na svom Instagram profilu napisao napadač Ante Rebić. U njoj je iznio kritike na račun izbornika Zlatka Dalića, nogometnih stručnjaka, ali i bivšeg vatrenog Roberta Prosinečkog.

Iskusni trener Stanko Mršić vodio je Antu Rebića u RNK Split i upoznao sve strane njegova burnoga karaktera.

– Ante Rebić dobar je dečko i dobar igrač. On je iskazao svoju frustraciju i treba vidjeti na što se ona točno odnosila – kaže Mršić i dodaje:

– Izbornik nekada mora biti prgav, nekada fleksibilan. Po meni, trebao bi razgovarati s Rebićem, saslušati što ga muči i nakon toga donijeti odluku. Znate, izborniku nije lako za vrijeme turnira; tko zna kakvih on sve pritisaka ima od raznih menadžera koji forsiraju svoje igrače. Ne kažem da je Dalić tome podlegao, ali sigurno mu to nije pomoglo u donošenju odluka. Činjenica je kako je izbornik Dalić Rebiću dao dosta šansi, a Ante je doživio dosta kritika nakon Španjolske, sve mu se skupilo i jako ga je pogodilo pa je istresao svoj gnjev. Možda ne na pravu adresu, možda se mogao malo i suspregnuti. Uglavnom, Rebić je dobar igrač koji itekako može koristiti reprezentaciji, bilo bi ga šteta izgubiti zbog jedne nesmotrenosti – dodao je Mršić.

Video – Ćiro: 'Kovačić mi se zamjerio kao čovjek, ali kao igrač je pravi. Nikad ne bih vadio njega i Vlašića'

A legendarni trener Ilija Lončarević komentirao je izjavu izbornika Dalića koji je ustvrdio da nije on taj koji treba otvoriti ili zatvoriti vrata reprezentacije nekom igraču, u ovom slučaju Rebiću.

– Što se tiče odnosa nakon izjave Rebića, apsolutno to mora biti izbornik, nema tko drugi. Osim ako HNS to neće uvjetovati. Konzekvencije mogu biti – razgovor s Rebićem pa da vidimo što je to. Obrazloži nama, ne mora ići u javnost, pa ćemo vidjeti što će biti. Ali takvi istupi vrlo su blizu najtežim sankcijama, bez obzira na to koliko je igrač u pravu ili nije – kaže Lončarević za Sportske novosti te dodaje:

– Imam neke svoje primjedbe u vezi s našim komentatorima na televiziji. Prvo, htio bih da budu konkretniji. Ja samo slušam o našim fenomenalnim igračima, fenomenalnom ovom, o odličnom rezultatu, odličnih 10 minuta protiv Čeha, Španjolaca. Počeli smo slaviti poraze kao Srbi Kosovsku bitku. Pa ne možemo baš slaviti poraze.

A ta Lončarevićeva izjava glasno je odjeknula u Srbiji pa su je tamošnji mediji mahom prenijeli.

– Hrvati u kaosu nakon Eura - piše Blic, a Kurir bombastično dodaje:

– Skandalozno! Hrvatski trener nakon fijaska kockastih na Euru šokirao: Počeli smo slaviti poraze kao Srbi Kosovsku bitku!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 50

MI
Mislav28
13:55 02.07.2021.

Čovjek je u pravi šta trebamo slaviti poraze kao srbijanci , oni slave poraze kao Kosovsku bitku , za koju godinu će slaviti i Oluju.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
13:10 02.07.2021.

Ne razumijem kaj se ljute ? Možda zato jer u bitki nisu ni sudjelovali . Naime , Oni su iz bitke pobjegli ( i idućih 500 god služili Turcima) a u bitki je pobijedio hrvatski kralj Tvrtko .

PS
Petar.Stijena
13:11 02.07.2021.

U principu iz srpskih medija se vidi kakva im je država.... skandalozna i u rasulu..