BRAVO!

Kristijan istrčao sedam maratona u sedam dana za djecu KBC-a Split!

Foto: Branimir Džaja
Kristijan Sindik
Foto: Branimir Džaja
Kristijan Sindik
Foto: Branimir Džaja
Kristijan Sindik
Foto: Branimir Džaja
Kristijan Sindik
10.02.2021.
u 15:10
U ranijoj etapi mu se pridružila i ultramaratonka Maja Bonačić iz zagrebačkog Atletskog kluba “Sljeme” koja je trčala u spomen svom ocu, preminulom od onkološke bolesti
Pogledaj originalni članak

Maratonac Kristijan Sindik je danas istrčao zadnju etapu akcije “Zlatna vrpca - 7 maratona u 7 dana” u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split. Danas ujutro je krenuo na posljednji podvig od Čilipa do konačnog cilja u Tivtu.

- Pozdravljam ovakve akcije i nevjerojatnu upornost i izdržljivost Kristijana i njegovog tima trkača koji su do Dubrovnika pretrčali gotovo 250 kilometara kako bi se skupila sredstva za naše najmlađe. U ime svih Dubrovkinja i Dubrovčana, želim im puno sreće do njihovog konačnog cilja i pozivam sve koji mogu da im se priključe - izjavio je Mato Franković tijekom susreta s trkačima na Stradunu dan ranije.

U ranijoj etapi mu se pridružila i ultramaratonka Maja Bonačić iz zagrebačkog Atletskog kluba “Sljeme” koja je trčala u spomen svom ocu, preminulom od onkološke bolesti.  

- Došla sam iz Zagreba kako bih na predzadnjoj dionici podržala Kristijana i ostale u onome što rade. Iz svog iskustva znam da su ljudski duh i tijelo spremni izdržati ogromne napore, a posebno je motivacija još veća kada imate dobar razlog, poput pomoći djeci koja su se našla u nezavidnoj zdravstvenoj situaciji. Sve pohvale ekipi, ovo što čine je naprosto nevjerojatno - kazala je na cilju u Čilipima Maja Bonačić. 

“Zlatna vrpca - 7 maratona u 7 dana” je humanitarno-sportska akcija koja se trči sedam dana na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori. Čitava ruta iznosi 295 kilometara te se sastoji od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi 42 km. Zainteresirani donatori mogu kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura. Sredstva se direktno uplaćuju na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Sve detalje o akciji možete pratiti na Facebook stranici utrke Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.