Hajduk

Kopić u igri za duplu krunu, a bori se za ostanak u Hajduku

Kopić u igri za duplu krunu, a bori se za ostanak u Hajduku
20.04.2018.
u 23:40
– Svi oni (Hajdukovi igrači) znaju da je cilj ostati stabilan i napraviti kvalitetnu regeneraciju uoči Dinama.
Pogledaj originalni članak

To je moguće valjda samo u Hajduku: Željko Kopić, trener s 80-postotnim učinkom u prvenstvenim utakmicama i finalist Kupa, na Poljudu je još uvijek na – probnom radu. Naime, u Kopićevu ugovoru, potpisanom u studenome 2017. godine, stoji klauzula da mora sezonu okončati sa 69 bodova kako bi mu se automatski aktivirao ugovor za sljedeću sezonu. Tako je Kopić u ovom trenutku još “kratak” za osam bodova, do kraja prvenstva je šest kola, a sljedeći suparnik mu je Dinamo...

U istom ugovoru postoji i “kvaka 61”, odnosno mogućnost da klub odmah produlji ugovor s trenerom osvoji li 61 bod. Kopić je upravo na toj znamenci, ali reakcije iz kluba na to nema. Predsjednik se, naime, također u ovim trenucima grčevito bori za ostanak i trener mu nije glavna preokupacija.

Neopterećen intrigama

Tako se Željko Kopić, kojega je prošle jeseni Slaven Belupo otpustio, prometnuo u trenerskog junaka sezone. Neopterećen dvorskim intrigama u Hajduku, distanciran od njih na sigurnu udaljenost, posvećen samo svome poslu, momčadi i travnjaku, dokazano daroviti Kopić s bijelima je ostvario pravo malo čudo. Statistički, što je jedino vrijedno, ne i po dojmu, budući da mu Brancova selekcija igrača nudi vrlo oskudnu kreativnu raznolikost. Pa iako je pred vratima derbi, iako Dalmacija gori od euforije, trener bijelih ne može pobjeći od sebe i nimalo ne podliježe južnjačkome zanosu.

– Svi oni (Hajdukovi igrači) znaju da je cilj ostati stabilan i napraviti kvalitetnu regeneraciju uoči Dinama.

To je Kopićeva već prepoznatljiva retorika uoči kulminacije sezone, najnapetije epizode na domaćem planu u kojoj je Hajduk sudjelovao unatrag gotovo deset godina.

Zanimljiva je ta situacija oko zahuktaloga Hajduka i zaista – nesvakidašnja. Naime, prošlo je sedam godina otkako su bijeli posljednji put bili doprvaci (te 2011. godine sa čak 17 bodova zaostatka za prvakom Dinamom), a već devet godina bijeli nisu bili u tako obećavajućoj poziciji – da su u ovo doba godine još u igri za naslov prvaka, odnosno dvostruku krunu.

Mister 100 posto

Te 2009. godine Splićane je vodio Ante Miše, famozni “mister sto posto”, čije se remek-djelo raspalo sredinom travnja porazom od Osijeka u Gradskom vrtu. I naslov je otišao u Maksimir, potom i Kup, a potpisao ga je Kruno Jurčić. A gdje je u to vrijeme bio Željko Kopić? Na klupi trećeligaša Zagorca iz Krapine, daleko od bilo kakvoga dodira sa slavom...

Tako se Hajduk odjednom prometnuo u favorita derbija; i po formi momčadi i po ozračju oko kluba. Što se prije mjesec dana, kada je Dinamo smjenjivao Marija Cvitanovića, nije naslućivalo. U vrijeme toga smjenjivanja Dinamo je imao šest bodova više od bijelih. I umjesto da Dinamov naslov bude formalnost, on bi u samo četiri dana mogao dospjeti u sferu – drame. 

 

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ZW
zweistein
08:26 21.04.2018.

kopić??? - sje.at će torca i njega!!!!

IL
ilijan
06:33 21.04.2018.

U hajduku čudna situacija vlada

B2
bokida 2
09:20 21.04.2018.

Tko se bori za duplu krunu? Nikakav Dinamo vodi cijelo prvenstvo, a onda o ostalima netreba trošiti riječi.