OTEKLO KOLJENO

Knežević će morati na operaciju

30.10.2008.
u 19:04
Pogledaj originalni članak

Dario Knežević (26), stoper hrvatske nogometne reprezentacije, odigrao je cijelu utakmicu za Juventus na gostovanju kod Bologne u devetom kolu Serije A.

Po završetku utakmice (pobjeda Juventusa 2-1), Kneževiću je oteklo koljeno. Hrvatskog je nogometaša medicinska služba torinskog kluba u četvrtak hitno podvrgla pregledima, nakon čega je ustanovljeno da je oticanje prouzročio odlomljeni komad hrskavice koji je “odlutao” u tkivo. Najvjerojatnije je trauma nastala prilikom jednog Kneževićeva uklizavanja.

Procjena je Juventusovih liječnika da je operacija nužna, informacija je koju je za internet stranice HNS-a otkrio liječnik reprezentacije dr. Boris Nemec. U pitanju je samo obujam zahvata i procesa oporavka. Ukoliko je u pitanju manji komadić hrskavice, Knežević bi se nakon artroskopije na teren vratio za otprilike mjesec dana. Ako je pak u pitanju ozbiljnija ozljeda, pa tako i kompliciraniji zahvat, povratak bi Knežević mogao čekati i do tri mjeseca.

Operacija će najvjerojatnije biti izvedena u Torinu. O tome se još dogovaraju u Juventusu i Livornu, drugoligaškom klubu iz kojega je Knežević posuđen Torinezima.

Nesreća je 26-godišnjeg Riječanina stigla taman kad se ustalio u prvoj momčadi. Od posljednjih je pet Juventusovih utakmica, tri odigrao od prve do posljednje minute.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr