TONEMO SVE DUBLJE

Karamarko i Tedeschi, spasite hrvatsku košarku!

Foto: AFP
Karamarko i Tedeschi, spasite hrvatsku košarku!
07.09.2011.
u 08:12
Vrh HKS-a mogu promijeniti samo politika i financijska moć
Pogledaj originalni članak

U posljednjih 14 godina povijest nastupa Hrvatske na EP-ima puna je podbačaja i pehova. Godine 1997. izgubili smo od Ukrajine i Poljske, a dvije godine poslije podcijenjeni njemački Hrvat Dražan Tomić odigrao je baš protiv Hrvatske partiju karijere i izbacio nas iz natjecanja. U Istanbulu 2001. Aco Petrović ispustio je plus 19 u 27. minuti u četvrtfinalu protiv Turaka, dok su dvije godine kasnije Spahijini štićenici promašili niz slobodnih bacanja za rani povratak iz Švedske. Uz ozljede Kasuna i Planinića, u Beogradu su nas pokrali suci, da bi Španjolska mogla na SP, a u Španjolskoj (2007.) od sramote spašavali su nas Portugalci. U Poljskoj smo u četvrtfinalu propustili dokrajčiti Slovence koji su bili na konopcima, a ove godine su nam se ozlijedila dva ključna vanjska igrača (Ukić, Tomas), dok izbornik, bez nekog pravog objašnjenja, nije ni pozvao Planinića!

Propali i klubovi

Tijekom svih tih godina događao nam se i Danko Radić, najprije kao moćnik iz sjene, a potom i kao prvi čovjek HKS-a (od 2005.). Radić misli da je za to najmanje kriv, a jedino je spreman prihvatiti tek malo zapovjedne odgovornosti. No, izbornik Vranković je njegov projekt. Koji je propao. Osim toga, propali su nam i tradicionalni proizvođači talenata, klubovi poput Splita i Šibenika, a sada su i Zadar i Cibona na izdisaju.

Dakako, Radić ne želi otići, a malo je onih koji ga mogu "uvjeriti" da bi to za hrvatsku košarku bilo najbolje. Jer, on je i dalje vlasnik glasačke mašinerije. No, postoje ljudi koji bi ga, udruženi, mogli dovesti do abdikacije. Dopredsjednik KK Zagreb i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, te mecena KK Cedevite i vrsni biznismen Emil Tedeschi. Obojica su pravi zaljubljenici u košarku i ako im je stalo, udružit će se i angažirati. Ako im nije do toga, ako ne izađu iz svojih klupskih boja, ostat će ovako kako jest. S Radićem kao doživotnim predsjednikom HKS-a. Ako se nešto stubokom ne promijeni, tko jamči da će Šarić i Hezonja svoja kadetska europska zlata pretvoriti u uspjehe reprezentacije kad to, s Radićem na čelu HKS-a, nije uspjelo s Ukićevim i Tomasovim juniorskim zlatom? Doduše, pametan izbor izbornika na duže razdoblje (Spahija, Perasović) mogao bi donijeti ploda. Repeša bi mogao biti samo izbornik profesionalac, prošli put preskočeni Perasović čeka priliku, a zainteresiran je i bivši izbornik Neven Spahija i to ne skriva. Ipak, postoji jedan "ali".

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

NI
nisde
09:10 07.09.2011.

tresla se brda rodio se miš. ne pratim košarku niti me interesira,ali znam kako to sve ide kod nas nakon tjedan dana nikome ništa,sve će se zaboraviti,a lopovi će i dalje vladati košarkom.

DM
dexter_morgan
09:27 07.09.2011.

ako su političari ti koji bi trebali spasiti našu košarku, onda bolje da je ni nema

KA
kampanel
12:00 07.09.2011.

Kakav Karamarko i Tedeschi ,pa oni su je i sje**** zbog njih su Draper,andrić,Žorić i slični i bili u reprezentaciji a Banić,Planinić i Lončar fasovali.