NIJE DOPUTOVAO

Kakav gaf: Najpoznatije turske novine uvrstile Livaju u večerašnji sastav Hrvatske

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening u Bursi
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening u Bursi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Dugopolje: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa
28.03.2023.
u 16:00
Naime, najbolji igrač Hajduka ozlijedio se u susretu s Velšanima na svojem Poljudu. Nema ni Brune Petkovića pa Dalić od napadača na raspolaganju ima Andreja Kramarića i Petra Musu.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 sati u drugoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. gostuje kod Turske u Bursi. Nakon neočekivanog remija protiv Walesa (1:1) na Poljudu, u kojem smo pogodak primili u posljednjim trenucima susreta, vatreni se okreću možda i najtežem protivniku skupine, kojeg će s užarenih tribina pratiti više od 30 tisuća navijača. Turci su uspješno startali, u prvom su dvoboju s 2:1 porazili Armeniju.

U našem će se sastavu u odnosu na prošli susret prema najavama dogoditi promjena na bekovskim pozicijama pa bi se tako na terenu trebali naći Stanišić i Barišić umjesto Juranovića i Sose. Isprva se činilo kako je Petar Musa možda kandidat za prvu špicu, ali saznajemo kako je Dalić najvjerojatnije odustao od te namjere, pa bi ulogu središnjega napadača trebao preuzeti Andrej Kramarić, dok bi na njegovo donedavno mjesto na desnom boku trebao uskočiti Mario Pašalić.

Svoju prognozu sastava Hrvatske dao je i najpoznatiji turski list, Hürriyet, no potkrala im se velika greška. Naime, u prvih su 11 uvrstili Marka Livaju, koji se u dvoboju s Velšanima na Poljudu ozlijedio pa otpao i nije, kao i Bruno Petković, otputovao na današnje gostovanje.

Foto: Hurriyet

Izbornik Dalić, podsjećamo, nije pozvao nijednog novog napadača usprkos ozljedama. 

- Neću zvati nijednog novog igrača. Imamo još i Musu i Kramarića za poziciju središnjeg napadača, pa ćemo razmotriti sve te opcije i vidjeti koja je najbolja opcija za Tursku - rekao je dan nakon remija protiv Walesa.

Očekuje se oko 700 naših navijača, a kladionice su naklonjene vatrenima. Koeficijent za pobjedu Hrvatske je 2,30. Odnosno, ima 43,5 posto šanse za pobjedu. Turci imaju 31,3 posto šanse, koeficijent joj je 3,20. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Dugopolje: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Analizirali smo domaćina i zaključili da domaćini na papiru zbog ugleda igrača, klubova i liga u kojima igraju imaju najjaču momčad u zadnjih 15 godina. Uz nepredvidivost, Tursku su oduvijek krasili borbenostagresivnost i puno trke, a upravo na tim je atributima utemeljena sadašnja turska reprezentacija. Jedan od rijetkih starijih igrača je i najveća zvijezda Turske, 29-godišnji veznjak Intera Hakan Calhanoglu koji osim zvjezdanog statusa u reprezentaciji nosi i onaj kapetanski.

Prijenos susreta Turske i Hrvatske osigurala je Nova TV, a prije toga će biti emisija koja počinje u 20.20 sati. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.