Cijena silnih milijuna

Je li u pustinji uistinu bogataški raj? Ronaldo u Arabiji vodi 'razočaravajuć i zatvoren život'

Foto: AL-NASSR FC/REUTERS
Al-Nassr's Cristiano Ronaldo celebrates Saudi Arabia's Founding Day wearing local traditional clothes at Al-Nassr Football Club in Riyadh, Saudi Arabia
Foto: AL-NASSR FC/REUTERS
Al-Nassr's Cristiano Ronaldo celebrates Saudi Arabia's Founding Day wearing local traditional clothes at Al-Nassr Football Club in Riyadh, Saudi Arabia
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
Saudi Super Cup - Semi Final - Al Ittihad v Al Nassr
16.05.2023.
u 12:55
"Navijači moraju shvatiti da od njega ne mogu tražiti ono što je radio s 25-26 godina. No Ronaldo i dalje može pomoći klubu pri osvajanju trofeja", rekao je Rivaldo koji smatra da bi se Portugalac ipak trebao što prije završiti igračku karijeru i vratiti se u Real Madrid
Pogledaj originalni članak

"Igrači su ponekad prevareni s velikim ugovorima koje potpišu u Saudijskoj Arabiji, no ondje se vodi zatvoren život, a nogomet nije lagan kao što se misli", izjavio je bivši brazilski napadač Rivaldo govoreći o Cristianu Ronaldu koji u saudijskom Al Nassru igra za čak 200 milijuna eura godišnje. Taj iznos čini ga najbolje plaćenim nogometašem na svijetu.

Rivaldo objašnjava kako nevjerojatni iznosi koji se u Saudijskoj Arabiji nude, prikivaju život koji je u mnogočemu drugačiji od lako zarađenog luksuza i bogataškog rajskog vrta. "Nogometaš može prolaziti fazu razočaranja ili čak razmišljati o promjeni ako novac koji dobiva nije dovoljan za sretan život. Za njega i za nogomet bilo bi dobro da se vrati u Real Madrid i završi karijeru", smatra Rivaldo.

Životom u bliskoistočnoj zemlji nezadovoljna je i Ronaldova djevojka Georgina Rodriguez i želi se vratiti u Europu, pišu svjetski mediji. Portugalac se za to vrijeme bori za naslov prvaka. Trenutno se nalaze na drugom mjestu s pet bodova manje od Al Ittihada. Ronaldo je ugovorom vezan do 2025. godine, a za sad je u 16 nastupa postigao 12 golova.

"Navijači moraju shvatiti da od njega ne mogu tražiti ono što je radio s 25-26 godina. No Ronaldo i dalje može pomoći klubu pri osvajanju trofeja", rekao je Rivaldo za Mundo Deportivo. Međutim, prema pisanju španjolskih medija, moguće je da Portugalac već razmišlja na isti način kao Brazilac, a Realov Florentino Perez već je rekao kako mu "posla neće nedostajati" ukoliko se odluči vratiti kao ambasador Kraljevskog kluba.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
Mikis
14:25 16.05.2023.

zasto bi njega docekalo ikakvo radno ili vodece mjesto u real madridu. on je legenda mancester uniteda. to sto je tamo razbuco svoju poziciju to je nj krivica. u real madridu kraljevsko radno ili poluvodece mjesto nakon umirovljenja ceka Luku Modrica, a nikakvog razmazenka iz Man Uniteda

KU
Kujttim
19:02 16.05.2023.

Meni je u tom smislu NBA liga zakon. Le Bron James koji je 2 mjeseca stariji od Ronalda igra finale konferencije, a Ronaldo je u pustinji. Sada ti gledaj, s 38 godina izaći u LA ili u pustinju???