ODUSTAO OD KANDIDATURE

Slovenci napali Jakova Faka: Ne žele da on nosi zastavu na Olimpijskim igrama

Foto: DPA/PIXSELL
Jakov Fak
Foto: Sasa Despot/Zurnal24/PIXSELL
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Slovenia's Jakov Fak (R) skis to finish first followed by second-placed Czech Republic's Ondrej Moravec (L) and third-placed Norway's Tarjei Boe (2nd R) during the men's 15 km Mass Start event at the IBU Biathlon World Championships in Kontiolahti March 1
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
26.01.2018.
u 15:18
Jakov Fak je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju XXI. ZOI u Vancouveru, a prije njega čast da u svečanom mimohodu nosi hrvatsku zastavu čak tri puta pripala je najboljoj hrvatskoj sportašici svih vremena Janici Kostelić
Pogledaj originalni članak

Bivši hrvatski olimpijac Jakov Fak koji je na zimskim Olimpijskim igrama u Vancouveru za Hrvatsku osvojio brončanu medalju u biatlonu u Pjongčjangu po drugi put na olimpijskoj smotri nastupa u dresu Slovenije, ali je odustao od mogućnosti da bude izabran za nositelja slovenske zastave na mimohodu prilikom otvaranja igara, potvrdio je u petak slovenski olimpijski odbor.

 Onoga tko će tom prilikom nositi slovensku "tribarvnicu" trebali su interaktivno, preko Facebooka, izabrati slušatelji i gledatelji slovenskog radija i televizije. Slovenski olimpijski odbor je uz  Faka predložio još i trkačicu na skijama Vesnu Fabijan i hokejaša Mitju Robara. No, onda su se, prema navodima medija, pojavili i neki negativni komentari i neprimjerene ocjene kako bi bilo čudno da slovensku zastavu nosi Hrvat, pa je Fak dobrovoljno odustao od mogućnosti da bude prvi u povorci.

 Negativne komentare osudilo je vodstvo olimpijskog odbora Slovenije.

 "Vodstvo Olimpijskog komiteta Slovenije s velikom zabrinutošću i ogorčenjem prati reakcije sportske javnosti i nekih naših medija glede kandidature Jakova Faka. On je sportaš od glave do pete i čovjek velikog moralnog integriteta. Naglašavamo da nikad u sportu nismo dopustili da bi dolazilo do prebrojavanja i odvajanja jer je sport nešto što povezuje. Tu ćemo ideju i dalje zastupati, pružati Faku svu potporu, a uvjereni smo da u tom  imamo potporu cijele dobronamjerne sportske javnosti", naveo je u izjavi slovenski olimpijski odbor, dodavši da će nositelj zastave biti poznat u ponedjeljak.

 Inače, Jakov Fak je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju XXI. ZOI u Vancouveru, a prije njega čast da u svečanom mimohodu nosi hrvatsku zastavu čak tri puta pripala je najboljoj hrvatskoj sportašici svih vremena Janici Kostelić koja je hrvatsku trobojnicu nosila na ZOI u Naganu 1998., ZOI u Salt Lake Cityju 2002. te na ZOI u Torinu 2006. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

DU
Deleted user
16:33 26.01.2018.

Pa ti odi pod Slovensku zastavu.Što si tražio to si i dobio.

Avatar Ruda00
Ruda00
17:21 26.01.2018.

Moj Jakove, da se kličeš Mujo ili Jovo bio bi veći slovenac, ovako te trebaju samo za medalju. Tako ti i treba.

SO
SoloHan
17:20 26.01.2018.

Slovenci vole samo prave Slovence kao što su Dragić i onaj drugi kako ono beše jel Dončić