Reprezentacija u Kini

Čačić još nije odlučio: Tko je kapetan? Uh, zatekli ste me

Foto: Anto Magzan/Pixsell
07.01.2017., Zagreb - U hotelu AS okupila se hrvatska nogometna reprezentacija povodom prijateljskog turnira u Kini. Josip Pivaric, Franko Andrijasevic, Mirko Maric. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
07.01.2017., Zagreb - U hotelu AS okupila se hrvatska nogometna reprezentacija povodom prijateljskog turnira u Kini. Ante Cacic. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
08.01.2017.
u 16:06
Dečki su polako dolazili prije zakazanog okupljanja u 15 sati, zajedno su došli suparnici u borbi za naslov Josip Pivarić iz Dinama i Franko Andrijašević iz Rijeke, praćeni Mirkom Marićem (Lokomotiva)
Pogledaj originalni članak

Oni koji ne prate baš redovno hrvatsku nogometnu ligu teško da bi, čitajući prezimena igrača, mogli zaključiti da je riječ o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. No dečki su dobili pozive, odazvali su se i zapravo će selekcija naše nogometne lige, pojačana igračima iz Azerbajdžana (Ozobić) i Slovenije (Datković) predstavljati naš nogomet na Kina kupu.

Dečki su polako dolazili prije zakazanog okupljanja u 15 sati, zajedno su došli suparnici u borbi za naslov Josip Pivarić iz Dinama i Franko Andrijašević iz Rijeke, praćeni Mirkom Marićem (Lokomotiva).

Naravno da je bilo šale oko toga tko će biti prvak. Zapravo sve je izgledalo dosta šaljivo i opušteno, osim što nije bilo baš smiješno što su igrači izjave davali ispred hotela na temperaturi s koje bi se i pingvini sklonili.

– Koju ću poziciju igrati? Ako budem igrao, o poziciji će odlučiti izbornik. Moramo dobiti Čile da onda zezam Fernandesa i Henriqueza – uz smiješak je govorio krilni napadač, ali u posljednje vrijeme i bek Mario Šitum.

– Nadam se da smo se svi odmorili, da smo nešto i trenirali kao što sam ja zadnjih dana. Nema pritiska, ali idemo se pokazati u najboljem izdanju, svatko od nas želi igrati što bolje, na što bolji način predstaviti naš nogomet iako su svi suparnici jaki, počev od Čilea – kazao je najbolji igrač HNL-a Franko Andrijašević.

Ante Čačić očito nije zimogrozan tip, mirno je i strpljivo, pa čak i opširno odgovarao na pitanja kao da smo na Britancu u proljeće na kavici, a ne u debelom minusu koji kilometar sjevernije od tog zagrebačkog trga.

– Ovaj termin je prilično nezgodan pa nismo mogli računati na sve željene igrače. Neki su željeli s nama u Kinu, ali njihovi ih klubovi nisu pustili. Zato prije svega moram zahvaliti svim klubovima koji su pustili svoje reprezentativce, najveće je opterećenje ipak palo na hrvatske prvoligaše – kazao je izbornik Ante Čačić.

Koji su bili kriteriji za pozivanje igrača?

– Hm, bilo ih je dosta. Želio sam igrače koji će biti motivirani, ali i koji su igrali u dobroj formi. Ova akcija nam je stigla nakon blagdana, vjerujem da su igrači ipak proteklih dana radili na sebi te da će se u Kini predstaviti u dobrom izdanju. Također, želio sam ravnomjerno opteretiti hrvatske klubove, Rijeka je prva, tu želi i ostati, Dinamo je želi stići, Osijek i Hajduk bore se za Europu, a tim klubovima kreću pripreme – objasnio je Čačić.

Upitali smo izbornika tko će biti kapetan ove reprezentacije. Prvo se malo nasmiješio:

– Uh, malo ste me zatekli.

Kasnije se vratio tom pitanju:

– Moram još vidjeti, ali zar nisu Pivarić i Antolić ovdje najstariji? – odgovorio je Čačić.

– Nadam se da ćemo odraditi barem dva treninga. Čile isto ima malo drukčiji sastav, ali su puno duže na pripremama, prije su došli u Kinu, no ja sam trener-natjecatelj i želim da i tamo pokažemo dobar hrvatski nogomet.

Tako će ova HNL momčad u Kini tražiti svoju afirmaciju. Možda će je tražiti i Nikola Kalinić kojem su opet “podebljali” ponudu. Hoće li mu to otežati pozivanje u reprezentacije?

– Teško se u njegovim godinama odreći takvih primanja. Nikola Kalinić posljednjih godina igra odlično i na kraju će on odlučiti. Nadam se da njegov odlazak u Kinu neće utjecati na reprezentativnu karijeru, ali tko zna. Sigurno bi bilo problema, treba računati na dugotrajne letove, promjene vremenskih zona, a znamo da te reprezentativne akcije traju samo po nekoliko dana – zaključio je Čačić i otišao u toplinu hotela As, do odlaska u zagrebačku zračnu luku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

IL
ilijan
18:46 08.01.2017.

Možda kinezi kupe sve te igrače zajedno sa Čačićem i tako nas izvuku iz krize...

IK
Ikonoklast
19:09 08.01.2017.

"repka" je dosla do nivoa da je pivaric postao kapetan hrvatske reprezentacije. Dok ga se u isto vrijeme u klubu pokusavaju na sve moguće načine riješiti i dovesti igrača koji nije u "repki" leovca jer je - gori od pivarića? Hvala tata.

RI
rikavac
19:06 08.01.2017.

Pivaric panj ce bit kapetan da ga tata Maminjo moze prodat.